23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Varför köper man svenskt kött?

När vi frågade konsumenter om vilket ursprungsland köper du oftast kött från? Då svarade 87% att de oftast köper kött från Sverige. Varför vill så många köpa svenskt?

Varför vill så många köpa svenskt?

Här är några anledningar.

  1. Mer resurssmart. Djuren kan äta det vi själva inte kan eller vill äta, som exempelvis gräs, restprodukter från livsmedelstillverkningen och spannmål av foderkvalité. 
  2. Mer näringssmart. Svenskt kött är tryggt och säkert och ett av de mest näringstäta livsmedel som finns!
  3. Fler naturvårdare. Svenska betande djur bidrar till ökad biologisk mångfald och öppna landskap.
  4. Ökad trygghet. För att vi ska ha tillgång till mat i kristider behöver vi se till att vi har aktiva lantbruk och aktiva livsmedelsföretag i säkra tider – vi måste säkra maten!
  5. En god djuromsorg där den svenska djurskyddslagen utgår ifrån att djuren ska ha möjlighet att bete sig så naturligt som möjligt.
  6. Lägst antibiotikaanvändning i EU. Ett ambitiöst djurskydd gör att djuren är friska. Att vi har friska djur gör att vi har lägst användning av antibiotika i EU. 

Svenska livsmedelsproducenter och livsmedelsföretag bidrar också till arbetstillfällen, skatteintäkter, levande landsbygd och ett levande näringsliv.

Här kan du läsa mer om 6 anledningar att välja svenskt kött.

Svenskt Kött
Franzéngatan 1B
112 51 Stockholm
Stockholms stad
Sverige
VAT nummer: SE5560424995

Kontaktperson

SK
Svenskt Kött
info@svensktkott.se

Sänd till en kollega

0.032