23948sdkhjf

Jönköping - het matstad

Tommy Myllymäki ska driva restaurang i Scenkonstens hus och Tom Börjesson och Kristina Hagberg öppnar snart kombinerad restaurang och saluhall.
Det verkar koka av matprojekt i Jönköping. Tommy Myllimäki, som redan återöppnat Svarta Börsen, kommer dessutom tillsammans med Frank Barshamoun att driva restaurang i scenkonstens hus i Jönköping. Verksamheten startar inte förrän om två år, men är under planering. Tanken är att gästerna ska erbjudas såväl bredd som spets – från en enkel kopp kaffe till en mycket fin kvällsmåltid. Restaurangen ska hållas öppen under hela dagen, och planerad för omkring 120 gäster, men ska kunna erbjuda servering för upp till 900.
Ett annat mattempel står Tom Börjesson och Kristina Hagberg för. De öppnar Jönköpings matvarufabrik som beskrivs som en kombinerad restaurang och saluhall i miniatyr, med fokus på ekologiskt och närproducerat. Båda har många års erfarenhet inom restaurangbranschen, från bland annat Operakällaren och Vassa Eggen. Hon som hovmästare, han från kök, dryck och pr.
– Vi har planerat det här länge och har gjort research. Där finns många bra närproducenter. Jönköping har en stor potential och är en lagom stor stad, säger Kristina Hagberg till Jönköping.nu.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062