23948sdkhjf

Nytt brasserie i Umeå

Rex Bar & Grill i Umeå har gjorts om till ett brasserie.

Rex som finns i det anrika rådhusets lokaler i Umeå har gjorts om till brasserie. Rex drivs av Mia Karlsson-Jonsson, Anders Karlsson och Anders Samuelsson. De har koncentrerat sig på att öppna upp restaurangen, och ge den större rymd. Uppdelningen bar och matsal är numera borta.Köket har integrerats i matsalen. En stor stenugn har sin självklara plats i den nya interiören. Matkonceptet är fylligare – med vinbar och delikatessdisk för ost och charkuteri. Menyn har en bredare karaktär, fler rätter, större råvarufokus och högre ambitioner. Därmed har grundaren Kalle Heds ursprungliga vision fullföljts.– Vi vill vara ett ställe för många bra ögonblick av livet. Det är därför Rex har det stora urvalet av rätter och smaker, det är därför det finns en välfylld ost- och charkdisk. Det är kul när människor samlas kring vinbaren med 150 viner på listan, sjuttio av dem serveras på glas, säger vd Mia Karlsson-Jonsson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062