23948sdkhjf

Fjällröding huvudråvara i Årets Kock

Det blir fjällröding från UMLAX i Lappland som de sex semifinalisterna i Årets Kock har att jobba med till den ena av två rätter till finalen den 8 februari.

Varje finalist kommer att få 2,5-4 kg fjällröding som ska förberedas till 14 tallrikar för juryn samt fotografering. Kvällen innan tävlingen får de handplocka sin fisk hos leverantören.Följande kockar är i final i Årets Kock:Daniel Räms, Räms Mat & Gastronomi, StockholmKryddstekt rådjur från Sörmland med säsongens svamp, gruyère fylld med marmelad på Åkeröäpplen och pumpa från GotlandLeo Frodell, Storstad, StockholmHel bakad odlad piggvar med knaprigt skinn och meunierstekt slagMartin Hansen, Grand Hotel, LundHasselnötsstekt filé och krispiga vingar av garnfångad slätvar från Skagerrak med kravmärkta blåmusslor, ekologiska lökar, pepparrot, brynt benmärg och krasseJesper Bogren, Swedish Taste, GöteborgHummerbakad torsk med blomkålsterrin smaksatt med bränd citron, kroppkakor samt hummerteJohan Backeus, restaurang Lux, StockholmSpishalstrad gös från Mälaren med fänkål, syltad tomat och lake samt inkokt havskäfta och forellromMartin Brag, Pontus Catering, StockholmVariation på Hagbygårdsanka – serverad med saltrostade betor, bakad och inlagd lök, nötig ”jord” samt anksky och en doft av cassiabark

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063