Alla (nästan) nomineringar klara till Restauranggalan

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Den 4 november är dags igen för årets stora branschfest, Restauranggalan, tävlingen som belönar alla delar av branschen. Nu är nomineringarna klara i 13 av totalt 14 kategorier. Läs om vilka som är finalister.

Måndagen den 4 november koras Restauranggalans vinnare på Cirkus i Stockholm. Prisutdelning äger rum i Salongen på Cirkus under sittande trerättersmiddag.

Årets meny signeras av Tommy Myllymäki, Sveriges representant i Bocuse D’Or 2014/2015, silver i Bocuse d`Or 2011, vinnare Restauranggalans kategori Journalisternas Kock 2011, vinnare Årets Kock 2007 och känd från TV4 Matresan och Kockarnas kamp.
Galans konferencier är Martina Haag, skådespelare, krönikör och författare.

Här är finalisterna i 13 av de totalt 14 kategorierna:

Nominerade i kategorin Årets Krog är:

Ekstedt, Stockholm

Daniel Berlin, Skåne Tranås

Nominerade i kategorin Årets Krögare är:

Stefan Karlsson, Fond Restaurang & Bar, Göteborg

Frida Johanson, Johan Flodman & Lars-Göran Johansson, Matildas restaurang, Gävle.

Nominerade i kategorin Årets Innovatör är:

Pontus Frithiof, Stockholm


Ricard Constantinou, Stockholm

Nominerade i kategorin Årets Matsalsteam är:


Sjömagasinet, Göteborg


Restaurang AG, Stockholm

Nominerade i kategorin Årets Krogmiljö är:


Dorsia Hotel&Restaurang, Göteborg


Oaxen Krog & Slip, Stockholm

Nominerade i kategorin Årets Barkoncept är:

Tweed, Stockholm

Tjoget, Stockholm

Nominerade I kategorin Årets Smaksättare är:

Farang, Stockholm
Bun Bun Truck, Stockholm

Nominerade i kategorin Årets Hälsokoncept är:

Restaurang Voltaire, Pub, Stockholm


Ichaicha, Stockholm



Nominerade i kategorin Å rets Sommelier är:

Sören Polonius, F12, Stockholm

Niklas Rydstedt, Sjömagasinet, Göteborg

Nominerade i kategorin Journalisternas Kock är:

Rickard Waje

Tareq Taylor

Nominerade i kategorin Årets Framtidslöfte är:

Ulrika Ferlin, Mathias Dahlgren, Stockholm

Luqaz Ottosson, Lilla Bjers, Gotland

RS Hederspris

(koras på galan)

Nominerade i kategorin Årets Hållbara Krog är:

Hvita Hjorten, Lidköping

Lilla Bjers, Gotland

I kategorin Årets Leverantör jobbar jurygruppen fortfarande, Information inom kort.

För biljetter och mer information om Restauranggalan 2013, gå in på: www.restauranggalan.se
OBS. Sista dagen för att köpa en biljett är den 25 oktober. Missa inte chansen att hylla alla branschhjältarna och vara med om en oförglömlig festkväll på Cirkus i Stockholm.



Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Ny vd på iFoodbag

Tar kryddan till högre höjder

Hälsosammare, bättre för miljön och användarvänligare. Santa Marias kryddsortiment för restauranger och storkök har fått en make-over. Nu relanserar man 172 produkter, introducerar ett helt nytt sortiment utan tillsatt salt och utökar den ekologiska familjen.

Kyckling-kedja intar Västerås

Den amerikanska snabbmatskedjan öppnade sin första restaurang på svensk botten i Göteborg i mitten av juni. Snart är det dags för Västerås.

Ny snabbmatsaktör vänder branschlogiken

Gigafood heter en startup som med minimal miljöpåverkan ska sälja nyttig, god och vacker snabbmat.

Hur hållbar är skollunchen?

Polarbröd reinvesterar i bageri

De tar Sibylla till Fagersta

Arkiv

Trio till Matsmart

Hälsokoncept ynglar av sig

Tredje restaurangen i Stockholm för snabb hälsomat.

Här är butiken som gör sushisuccé

Rawfik öppnar i Eskilstuna

Pucken i konkurs

R&S lämnar foodnet.se

Asiatiskt i Trädgårdsföreningen

Ikea i matsvinnsprojekt

Våglösning ska halvera matavfallet hos Ikea Food Services.

Whole Foods köps upp

Näthandelsjätten köper kedjan för miljarder

Rallyburgare

Restaurangföretag i samarbete med rallyförare.

Korvföretag bygger ut

KFC rekordöppnade

Matkedjor till Östersunds stadskärna

Nya restauranger öppnar på löpande band och östersundsborna gillar sina nya mötesplatser.

Nytt grepp för hållbarhet

Konkurserna fortsätter i saluhallen

Ica upplöser Starbuckssamarbetet

Mer lokalproducerat på macken

OK Västerbotten inleder nytt samarbete med Norsjöbaserade Bastuträsk Charkuteri.

Medelhav i Nordstan

Han är Köttföretagens nya ordförande

HKScan väljer ny ledning

Avtalen klara för handelns tjänstemän

Nytt avtal för 15 000

Polarbar invigd

Nyskaparstipendie till fruktförädling

Grön matinspiratör prisad

Lantmännen går framåt - förutom för livsmedel

Köttskandal skakar Brasilien

Restaurangbranschen konkurrensutsatt

Nu väntar mellanölsveckan

Sänd till en kollega

0.187