23948sdkhjf

Expansion ger 100 arbetstillfällen

Kedjan Salads and Smoothies öppnar två nya restauranger, i Lund och Helsingborg. De närmaste tre åren beräknar företaget öppna 25 nya restauranger i Sverige.
Företaget har 25 anställda och beräknar omsätta 35 miljoner kronor i år. Man räknar med en kraftig tillväxt till drygt 60 miljoner under 2014. Expansionen skapar på sikt cirka 100 nya jobb.

– Vi upplever att folk söker sig till oss för att de vill vara med på vår fantastiska resa med vårt tilltalande koncept, vilket givetvis är roligt för oss, säger Sammy Challal, grundare och marknadsansvarig.

Att nyöppningarna sker i Lund och Helsingborg beror på den stora andel studenter och internationella företag som finns där. Rekryteringsbasen är också stor i städerna.

– Salads and Smoothies har sedan starten arbetat aktivt med att skapa jobb för ungdomar som har haft svårt att komma in på arbetsmarknaden, berättar Sammy Challal.

Grundarna och entreprenörerna Alexander Zinnert, Henrik Regnér och Sammy Challal upptäckte att det fanns en avsaknad av ett hälsosamt lunchalternativ i utbudet av snabbmat och öppnade sin första restaurang 2009. Idag finns fem Salads and Smoothies på olika ställen i centrala Malmö.

Företagets ambition att vara mer än bara en restaurang tydliggörs genom samarbetet med dietisten Björn Hedqvist, som ansvarar för energiberäkningarna på menyerna.
– Den växande efterfrågan på nyttigare och hälsosammare snabbmat speglar en önskan om en mer medveten livsstil och kosthållning. Vi vill gärna bidra till detta, säger Sammy Challal.

Fotnot: 2012 vann Salads and Smoothies i kategorin ”Bästa Snabbmål” på Arlas Guldko-gala.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063