23948sdkhjf

Bu för råsaftscentrifugen

Varning, få vill ha en råsaftscentrifug som HUI pekat ut som Årets julklapp! Mediebyrån OMD har undersökt vad svenskar vill ha i julklapp och då handlar det mer om surfplattor och smarta telefoner.
Julen närmar sig med stormsteg, och inför julklappsrushen har mediebyrån OMD gjort en undersökning angående vad 400 slumpvis utvalda respondenter inom målgruppen 35-60 år önskar sig i julklapp samt vad de planerar att ge till sina respektive.

OMDs undersökning visar att män föredrar hårda paket framför mjuka och att kvinnor föredrar mjuka. Dock visar undersökningen att en större andel kvinnor än män säger att de önskar sig en ny mobiltelefon eller surfplatta i julklapp. De kvinnliga respondenterna hävdar som tidigare nämnt att de föredrar att få mjuka paket – det undersökningen dessutom visar är att kvinnor även föredrar att ge bort mjuka paket till sina respektive.

OMDs undersökning visar även att män är lite bättre synkade gällande sina inköpsplaner jämfört med de kvinnliga respondenternas önskemål, alltså kan man säga att män vet vad kvinnor vill ha – åtminstone i julklapp.

Enligt HUI Research är årets julklapp 2013 råsaftcentrifugen. Utmärkelsen motiveras med att ”det är en produkt som speglar konsumenternas ökade hälsomedvetenhet likväl som den starka gör-det-själv-trenden inom mat och dryck”. Figuren nedan visar andelen kvinnor och män som önskar sig eller kan tänka sig att ge bort en råsaftcentrifug till sin respektive i julklapp. Undersökningen visar på att endast 4 % av den kvinnliga samt 2 % av de manliga respondenterna önskar sig årets julklapp.

Slutligen kan man säga att undersökningen visar på att säkra kort gällande julklappar till män är böcker, kläder och någonting ”hårt” medan kvinnor föredrar upplevelser, kläder och resor.
Johan Svensson, Research Planner på OMD, säger att:
– Det är förvånande att så få önskar sig en produkt som har fått så mycket medieutrymme i och med utmärkelsen från HUI. Trots att alla redan har en mobil och i stor utsträckning en smartphone, är det också förvånande att den fortfarande står så högt upp på önskelistan. Detta visar hur snabbt vi blivit ett land där allt mer konsumeras genom smartphones, och där konsumenter vill ha den modernaste och senaste tekniken inom den kategorin.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078