23948sdkhjf

4 miljoner till forskning om besöksnäringen

BFUF (Besöksnäringens forsknings- och utvecklingsfond) fördelar 4,2 miljoner kronor på kvalificerad forskning för att utveckla besöksnäringen. Tre forskningsprojekt får dela på 4,2 miljoner kronor och ett av målen är att utveckla besöksnäringen som arbetsplats.
De forskningsprojekt som tilldelas pengarna är:

• Hotels as innovative workplaces: determinants and outcomes, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet, Företagsekonomiska institutionen, 1 600 000 kr

• Rörlighet och karriärvägar i den svenska besöksnäringen, Högskolan Dalarna,1 400 000 kr

• Morgondagens turist – Hur ska besöksnäringen bemöta e-generationen?, Luleå tekniska universitet, 1 200 000 kr

– Våra forskningsmedel bidrar till forskning och innovation som är nödvändiga för att utveckla besöksnäringen. Den är idag en av de största näringarna i Sverige, trots det satsas det relativt sett lite på forskning i den, säger Stina Algotson, verksamhetschef, BFUF.

Besöksnäringen är en av de största näringarna i Sverige, turismens exportvärde är större än det sammanlagda exportvärdet av stål, skog och personbilar. Näringen står för en växande del av Sveriges ekonomi och sysselsättning och har vuxit snabbare än Sveriges BNP de senaste tio åren. År 2012 omsatte turismen 275,5 miljarder kronor enligt pressmeddelande från BFUS.

BFUF är branschens eget initiativ till att stödja kvalificerad forskning. BFUF ägs av Hotell- och restaurangfacket (HRF) och Visita. Fem projekt pågår sedan förra årets utlysning.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064