23948sdkhjf

Visst får man älska korv!

Under mässan Sthlm Food & Wine, som startar den här veckan på Stockholmsmässan, arrangerar Korvakademien ett seminarium under rubriken ”Visst får man älska korv”, om korv idag och i framtiden.
Våra livsmedel diskuteras ständigt ur hälsosynpunkt allteftersom nya rön om mat och hälsa kommer fram. Idag handlar det för korvens del framför allt om tre frågor – hur mycket salt och hur mycket rött och processat kött bör måltider innehålla och hur ofta kan vi ge våra barn korv?

Detta tar Korvakademien fasta på genom att arrangera ett seminarium om korv i anslutning till mässan Sthlm Food&Wine den 10-13 november på Stockholmsmässan. Rubriken är ”Visst får man älska korv!” och moderator är Maria Forshufvud, vd,Svenskmärkning AB och ledamot i Korvakademien. Bland programpunkterna finns:

- Mer eller mindre salt i korven? Vad har hänt sedan 2013? Färska resultat

från Konsumentföreningen Stockholm nya saltundersökning presenteras av projektledare Minna Hellman.

- Har korven en plats i dagens matvanor? Professor Tommy Cederholm, Uppsala Universitet är expert på näringsfrågor och folkhälsa och reder ut begreppen om korv ur ett hälsoperspektiv.

- Korv varje dag? Kristina Nordqvist, dietist, om god och bra mat till våra barn.

Framtidens korv! Christina Möller, preses i Korvakademien, spanar in i framtiden.
- Provsmakning! Roland Persson, Årets Kock 1990 och ledamot i Korvakademien, serverar en korv med låg salthalt. Här kan man få prova de nya korvarna med grönsaker, frön och gryn.

Seminariet äger rum på Stockholmsmässan den 11 november, kl 13-14.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062