23948sdkhjf

Rösta och läs mer om Bocuse d'Or 2017

Alexander Sjögren är Sveriges representant i Bocuse d’Or 2017.Totalt tävlar 24 länder i kock-VM i Lyon.De 24 länderna har kvalificerat via Bocuse d´Or Europe, Bocuse d´Or Asia Pacific, Bocuse d´Or Latin America, Bocuse d´Or Australia, Bocuse d´Or USA eller blivit tilldelat ett wild card
Tolv länder tävlar första dagen och de övriga tolv tävlar dag två. Alexander Sjögren är först ut i tävlingen och tävlar dag ett i kök nummer ett med commis är Hampus Risberg.

Rösta på bästa affischen i Bocuse

Tävlingsdag 24 januari

Sverige Alexander Sjögren
Kina Peter Lin
Finland Eero Vottonen
Chile Homero Antonio Burgos Olmos
Japan Kotaro Hasegawa
Sydkorea Joonjae Ham
Frankrike Laurent Lemal
Belgien Peter Aesert
Danmark Morten Falk
Holland Jan Smink
Norge Christopher William Davidsen
Ungern Tamás Szell

Tävlingsdag 25 januari



Singapore Eng Tong Yew
Schweiz Filipe Fonseca Pinheiro
Australien Daniel Arnold
Estland Dmitri Rooz
USA Mathew Peters
Island Viktor Andresson
Tyskland Marvin Böhm
Kanada James Olberg
Brasilien Giovanna Grossi
Marocko IssamJaffari
Guatemala Marcos Jose Saenz Gonzalez
Sydkorea Joonjae Ham

Varje team består av kock, commis, coach, president och en promotion manager. Henrik Norström är president för den svenska satsningen i Bocuse d’Or coach är Jonas Lundgren.

Tävlingsregler och huvudråvarorna:

De tävlande ska på fem timmar och 35 minuter tillaga en rätt som serveras på fat och en rätt som serveras på tallrik för 14 personer vardera. Huvudråvarorna för fat respektive tallriks presentation bestäms av huvudorganisationen bakom Bocuse d’Or.

Årets köttråvara ger hommage till staden Lyon och 30-årsjubileet av Bocuse d’Or; bressekyckling och skaldjur. Råvaror faträtten - bressekyckling och skaldjur.De tävlande tilldelas två bresskyckling på en vikt mellan 1,8 och 2 kg.Till kycklingen ska de tävlande välja minst ett skaldjur från ett urval av havskräftor, blue lobster, amerikansk hummer, flodkräftor och scampi. Utöver råvarorna, bressekyckling och skaldjur, ska kötträtten bestå av tre garnityrer och sås. 14 portioner av kötträtten presenteras för juryn på uppläggningsfat.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.079