Grön matinspiratör prisad

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Livsmedelsföretagare- och matprofil förärades Dagens Industris pris Årets kvinnliga Gasell 2017.

På torsdagen delade tidningen Dagens Industri ut priset för Årets kvinnliga Gasell som i år förärades matprofilen- och livsmedelföretagaren Renée Voltaire. Priset får hon för att hon enligt sponsorn Grant Thornton ligger i framkant och skapar trender snarare än att följa dem. Renée Voltaire har drivit det självbetitlade livsmedelföretaget sedan 2005 och säljer ett sortiment om drygt 100 produkter i 1000 mat- och hälsobutiker, apotek, biografer och caféer i Sverige, Finland, Danmark, Norge och Estland.

Motiveringen till priset lyder;

”Årets kvinnliga Gasell är en företagare som ligger i framkant och skapar egna trender istället för att följa andra. Vars framgångsrecept är att lyssna på magkänslan, våga delegera och sätta glädje högst på agendan. De senaste tolv åren har denna entreprenör lyckats skapa en hållbar och uthållig verksamhet med målet att inspirera alla till en grön och mer hälsosam vardag utan pekpinnar. Vinnaren är en stor förebild och inspiratör för alla entreprenörer som vill göra skillnad och växa och utvecklas med sitt bolag.”

Priset delades ut vid en ceremoni på Medelhavsmuseet i Göteborg.



Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Ny vd på iFoodbag

Tar kryddan till högre höjder

Hälsosammare, bättre för miljön och användarvänligare. Santa Marias kryddsortiment för restauranger och storkök har fått en make-over. Nu relanserar man 172 produkter, introducerar ett helt nytt sortiment utan tillsatt salt och utökar den ekologiska familjen.

Kyckling-kedja intar Västerås

Den amerikanska snabbmatskedjan öppnade sin första restaurang på svensk botten i Göteborg i mitten av juni. Snart är det dags för Västerås.

Ny snabbmatsaktör vänder branschlogiken

Gigafood heter en startup som med minimal miljöpåverkan ska sälja nyttig, god och vacker snabbmat.

Hur hållbar är skollunchen?

Polarbröd reinvesterar i bageri

De tar Sibylla till Fagersta

Arkiv

Trio till Matsmart

Hälsokoncept ynglar av sig

Tredje restaurangen i Stockholm för snabb hälsomat.

Här är butiken som gör sushisuccé

Rawfik öppnar i Eskilstuna

Pucken i konkurs

R&S lämnar foodnet.se

Asiatiskt i Trädgårdsföreningen

Ikea i matsvinnsprojekt

Våglösning ska halvera matavfallet hos Ikea Food Services.

Whole Foods köps upp

Näthandelsjätten köper kedjan för miljarder

Rallyburgare

Restaurangföretag i samarbete med rallyförare.

Korvföretag bygger ut

KFC rekordöppnade

Matkedjor till Östersunds stadskärna

Nya restauranger öppnar på löpande band och östersundsborna gillar sina nya mötesplatser.

Nytt grepp för hållbarhet

Konkurserna fortsätter i saluhallen

Ica upplöser Starbuckssamarbetet

Mer lokalproducerat på macken

OK Västerbotten inleder nytt samarbete med Norsjöbaserade Bastuträsk Charkuteri.

Medelhav i Nordstan

Han är Köttföretagens nya ordförande

HKScan väljer ny ledning

Avtalen klara för handelns tjänstemän

Nytt avtal för 15 000

Polarbar invigd

Nyskaparstipendie till fruktförädling

Grön matinspiratör prisad

Lantmännen går framåt - förutom för livsmedel

Köttskandal skakar Brasilien

Restaurangbranschen konkurrensutsatt

Nu väntar mellanölsveckan

Sänd till en kollega

0.167