Nyskaparstipendie till fruktförädling

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

De kammade hem Menigos matproducentpris.

Menigos Nyskaparstipendiet 2017 tilldelades Ättika Fruktförädling från Flen. Företaget är först i Sverige med fatlagrad ciderättika av egna Sörmländska äpplen. Priset var en check på 25 000 kronor att använda till en inspirationsresa som i det här fallet ska gå till spanska Jerez där vinnarna Hans Naess och Patrik Arneke ska lära sig mer om sherryvinäger.
– Vi på Menigo älskar mat och vi är här idag för att hylla människor och företag som ser till att vi får smart och innovativ mat på bordet, säger Jonas Köhler vd för Menigo i en kommentar.

Juryns motivering lyder;
Årets nyskapande vinnare har en verksamhet som är unik i Sverige, som tar tillvara på svenska råvaror med respekt och finess. En spetsprodukt som kan nå utanför landets gränser. Nyskapande förebilder med stor passion och kunskap.
Menigo är helhetsleverantören för dig som jobbar professionellt inom mat och dryck. Vi levererar allt som förenklar din vardag. Men Menigo är också färskvaruspecialisten som förser dig med frasiga croissanter, hängmörad biff och nyplockade trattkantareller. Med Menigo får du både och.



Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Ny vd på iFoodbag

Tar kryddan till högre höjder

Hälsosammare, bättre för miljön och användarvänligare. Santa Marias kryddsortiment för restauranger och storkök har fått en make-over. Nu relanserar man 172 produkter, introducerar ett helt nytt sortiment utan tillsatt salt och utökar den ekologiska familjen.

Kyckling-kedja intar Västerås

Den amerikanska snabbmatskedjan öppnade sin första restaurang på svensk botten i Göteborg i mitten av juni. Snart är det dags för Västerås.

Ny snabbmatsaktör vänder branschlogiken

Gigafood heter en startup som med minimal miljöpåverkan ska sälja nyttig, god och vacker snabbmat.

Hur hållbar är skollunchen?

Polarbröd reinvesterar i bageri

De tar Sibylla till Fagersta

Arkiv

Trio till Matsmart

Hälsokoncept ynglar av sig

Tredje restaurangen i Stockholm för snabb hälsomat.

Här är butiken som gör sushisuccé

Rawfik öppnar i Eskilstuna

Pucken i konkurs

R&S lämnar foodnet.se

Asiatiskt i Trädgårdsföreningen

Ikea i matsvinnsprojekt

Våglösning ska halvera matavfallet hos Ikea Food Services.

Whole Foods köps upp

Näthandelsjätten köper kedjan för miljarder

Rallyburgare

Restaurangföretag i samarbete med rallyförare.

Korvföretag bygger ut

KFC rekordöppnade

Matkedjor till Östersunds stadskärna

Nya restauranger öppnar på löpande band och östersundsborna gillar sina nya mötesplatser.

Nytt grepp för hållbarhet

Konkurserna fortsätter i saluhallen

Ica upplöser Starbuckssamarbetet

Mer lokalproducerat på macken

OK Västerbotten inleder nytt samarbete med Norsjöbaserade Bastuträsk Charkuteri.

Medelhav i Nordstan

Han är Köttföretagens nya ordförande

HKScan väljer ny ledning

Avtalen klara för handelns tjänstemän

Nytt avtal för 15 000

Polarbar invigd

Nyskaparstipendie till fruktförädling

Grön matinspiratör prisad

Lantmännen går framåt - förutom för livsmedel

Köttskandal skakar Brasilien

Restaurangbranschen konkurrensutsatt

Nu väntar mellanölsveckan

Sänd till en kollega

0.154