23948sdkhjf

Nyskaparstipendie till fruktförädling

De kammade hem Menigos matproducentpris.

Menigos Nyskaparstipendiet 2017 tilldelades Ättika Fruktförädling från Flen. Företaget är först i Sverige med fatlagrad ciderättika av egna Sörmländska äpplen. Priset var en check på 25 000 kronor att använda till en inspirationsresa som i det här fallet ska gå till spanska Jerez där vinnarna Hans Naess och Patrik Arneke ska lära sig mer om sherryvinäger.
– Vi på Menigo älskar mat och vi är här idag för att hylla människor och företag som ser till att vi får smart och innovativ mat på bordet, säger Jonas Köhler vd för Menigo i en kommentar.

Juryns motivering lyder;
Årets nyskapande vinnare har en verksamhet som är unik i Sverige, som tar tillvara på svenska råvaror med respekt och finess. En spetsprodukt som kan nå utanför landets gränser. Nyskapande förebilder med stor passion och kunskap.
Menigo är helhetsleverantören för dig som jobbar professionellt inom mat och dryck. Vi levererar allt som förenklar din vardag. Men Menigo är också färskvaruspecialisten som förser dig med frasiga croissanter, hängmörad biff och nyplockade trattkantareller. Med Menigo får du både och.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.063