23948sdkhjf

Matkedjor till Östersunds stadskärna

Nya restauranger öppnar på löpande band och östersundsborna gillar sina nya mötesplatser.

Det är fastighetsbolaget Diös som i ett pressmeddelande skriver om den ökande restaurangtätheten i staden. De hänvisar till HUI-siffror som visar att efterfrågan på fler upplevelsebaserade mötesplatser har ökat påtagligt sedan 2010. HUI ser också en tydlig ökning av omsättningstillväxten i restaurangbranschen.

”Att Östersund satsar på ännu fler kaféer och restauranger bidrar därför på ett positivt sätt till utvecklingen av stadskärnan”, skriver Diös.

De senaste månaderna har flertalet nya restauranger öppnats i Östersunds city. Senast Grekiska Kolgrillsbaren på Prästgatan, Pinchos på Thoméegränd och Sea Street Sushi på Storgatan.

-       Vi har alltid sett kaféer och restauranger som en viktig del av den levande stadskärnan och nu visar även siffrorna från HUI att efterfrågan på den typen av mötesplatser ökar, säger Malin Runberg, affärsområdeschef,Diös.

Kaféer har blivit ett allt vanligare och viktigare inslag i stadskärnan. De fungerar som ett vardagsrum utanför hemmet och som mötesplats/kontor för både arbetande och studenter. Inom restaurangsektorn syns en ökad tillväxt inom segmenten ”casual dining” och ”fast casual”, som underlättar spontana restaurangbesök i vardagen.

-       Vi märker tydligt att efterfrågan på nya etableringar inom kafé och restaurang har ökat de senaste åren och Östersund har verkligen blommat ut med en bra mix av olika koncept. Det finns något för alla smaker. Jag vill verkligen rekommendera alla att botanisera i stans utbud nu i sommar. Vi utvecklar gärna våra lokaler för fler upplevelser och det känns jättekul att Östersund kan erbjuda så många olika matkoncept, fortsätter Malin Runberg.

-       Vi har fått en fantastisk start på Texas Longhorn. Det saknades en amerikansk köttrestaurang i city och Östersund har en stor potential. Målet är att konceptet ska finnas i flertalet småstäder i norra Sverige, säger Emelie Dillner, franschisetagare och restaurangchef, Texas Longhorn Östersund. 

Källa: Diös

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094