Matkedjor till Östersunds stadskärna

| Av Dagmar Forne | Tipsa redaktionen

Nya restauranger öppnar på löpande band och östersundsborna gillar sina nya mötesplatser.

Det är fastighetsbolaget Diös som i ett pressmeddelande skriver om den ökande restaurangtätheten i staden. De hänvisar till HUI-siffror som visar att efterfrågan på fler upplevelsebaserade mötesplatser har ökat påtagligt sedan 2010. HUI ser också en tydlig ökning av omsättningstillväxten i restaurangbranschen.

”Att Östersund satsar på ännu fler kaféer och restauranger bidrar därför på ett positivt sätt till utvecklingen av stadskärnan”, skriver Diös.

De senaste månaderna har flertalet nya restauranger öppnats i Östersunds city. Senast Grekiska Kolgrillsbaren på Prästgatan, Pinchos på Thoméegränd och Sea Street Sushi på Storgatan.

-       Vi har alltid sett kaféer och restauranger som en viktig del av den levande stadskärnan och nu visar även siffrorna från HUI att efterfrågan på den typen av mötesplatser ökar, säger Malin Runberg, affärsområdeschef,Diös.

Kaféer har blivit ett allt vanligare och viktigare inslag i stadskärnan. De fungerar som ett vardagsrum utanför hemmet och som mötesplats/kontor för både arbetande och studenter. Inom restaurangsektorn syns en ökad tillväxt inom segmenten ”casual dining” och ”fast casual”, som underlättar spontana restaurangbesök i vardagen.

-       Vi märker tydligt att efterfrågan på nya etableringar inom kafé och restaurang har ökat de senaste åren och Östersund har verkligen blommat ut med en bra mix av olika koncept. Det finns något för alla smaker. Jag vill verkligen rekommendera alla att botanisera i stans utbud nu i sommar. Vi utvecklar gärna våra lokaler för fler upplevelser och det känns jättekul att Östersund kan erbjuda så många olika matkoncept, fortsätter Malin Runberg.

-       Vi har fått en fantastisk start på Texas Longhorn. Det saknades en amerikansk köttrestaurang i city och Östersund har en stor potential. Målet är att konceptet ska finnas i flertalet småstäder i norra Sverige, säger Emelie Dillner, franschisetagare och restaurangchef, Texas Longhorn Östersund. 

Källa: Diös


Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Ny vd på iFoodbag

Tar kryddan till högre höjder

Hälsosammare, bättre för miljön och användarvänligare. Santa Marias kryddsortiment för restauranger och storkök har fått en make-over. Nu relanserar man 172 produkter, introducerar ett helt nytt sortiment utan tillsatt salt och utökar den ekologiska familjen.

Kyckling-kedja intar Västerås

Den amerikanska snabbmatskedjan öppnade sin första restaurang på svensk botten i Göteborg i mitten av juni. Snart är det dags för Västerås.

Ny snabbmatsaktör vänder branschlogiken

Gigafood heter en startup som med minimal miljöpåverkan ska sälja nyttig, god och vacker snabbmat.

Hur hållbar är skollunchen?

Polarbröd reinvesterar i bageri

De tar Sibylla till Fagersta

Arkiv

Trio till Matsmart

Hälsokoncept ynglar av sig

Tredje restaurangen i Stockholm för snabb hälsomat.

Här är butiken som gör sushisuccé

Rawfik öppnar i Eskilstuna

Pucken i konkurs

R&S lämnar foodnet.se

Asiatiskt i Trädgårdsföreningen

Ikea i matsvinnsprojekt

Våglösning ska halvera matavfallet hos Ikea Food Services.

Whole Foods köps upp

Näthandelsjätten köper kedjan för miljarder

Rallyburgare

Restaurangföretag i samarbete med rallyförare.

Korvföretag bygger ut

KFC rekordöppnade

Matkedjor till Östersunds stadskärna

Nya restauranger öppnar på löpande band och östersundsborna gillar sina nya mötesplatser.

Nytt grepp för hållbarhet

Konkurserna fortsätter i saluhallen

Ica upplöser Starbuckssamarbetet

Mer lokalproducerat på macken

OK Västerbotten inleder nytt samarbete med Norsjöbaserade Bastuträsk Charkuteri.

Medelhav i Nordstan

Han är Köttföretagens nya ordförande

HKScan väljer ny ledning

Avtalen klara för handelns tjänstemän

Nytt avtal för 15 000

Polarbar invigd

Nyskaparstipendie till fruktförädling

Grön matinspiratör prisad

Lantmännen går framåt - förutom för livsmedel

Köttskandal skakar Brasilien

Restaurangbranschen konkurrensutsatt

Nu väntar mellanölsveckan

Sänd till en kollega

0.152