23948sdkhjf

Kiruna får sitt första mikrobryggeri

Än är inte bryggerihajpen över – till sommaren förväntar nystartade Kiruna bryggeri kunna leverera första ölen.
Med etableringen av Kiruna bryggeri får staden sitt första mikrobryggeri – det enda som saknas är bryggutrustningen som snart levereras.

Basen blir i en tidigare restauranglokal, till vilken man flyttat efter att originallokalen (ett garage) blivit för liten. Bakom satsningen står fem vänner som ville expandera från hobbyverksamhet till något mer seriöst, skriver Norrbottens Affärer .

Tanken är att börja med öl som inte behöver lagras för att snabbt komma igång med verksamheten, innan man ger sig på mer komplexa öl.

– Vi har väldigt bra förutsättningar här uppe, med bra vatten och en speciell flora. Vi kände att vi kommer kunna göra en väldigt bra öl här. Det är dessutom en bra marknad i Kiruna, med mycket turister, säger Kent Andersson, en av bryggeriets fem grundare, till tidningen.

Målet är att kunna leverera den första ölen i sommar, med inledande batcher på runt 1000 liter.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.125