23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Dela sida
Sponsrat innehåll

Effektivisera era lyftbehov – spar tid och pengar!

Vakuumlyft är en mångsidig, flexibel lyftlösning som enkelt och effektivt hanterar gods av varierande storlek och form.

Effektivare arbetspass – en person klarar lyftet

En vakuumlyft effektiviserar hela lyftprocessen. Med en vakuumlyft kan en person utföra lyft som annars kräver två eller fler personer. Förutom att spara arbetskraft vid varje enskilt lyft är effektiviteten högre med en vakuumlyft under ett helt arbetspass jämfört med manuell hantering. Efter varje upprepande manuellt lyft blir den som lyfter ansträngd och effektiviteten går ner, använder man däremot en vakuumlyft kan operatören hålla i princip samma höga arbetstempo under hela arbetspasset.

 

Säkert för användaren

En vakuumlyft effektiviserar inte bara lyftprocessen, den ger även användaren rätt förutsättningar för att uträtta sitt arbete och minimerar risken för arbetsskador. Arbetsrelaterade belastningsskador, som muskel- och ledbesvär på grund av fysisk belastning är en av de vanligaste arbetsskadorna i Sverige. Detta försämrar inte bara medarbetarnas arbetsförmåga utan kan även leda till långa sjukskrivningar och hög personalomsättning som påverkar den totala kostnaden för att behålla arbetstagaren. En vakuumlyft ger därför en win-win situation både för företaget och arbetstagaren.

 

Låg investeringskostnad samt låg driftskostnad

En vakuumlyftare har ingen stor initial kostnad, även med tillhörande utrustning så är det en kostnadseffektiv lyftlösning som snabbt betalar tillbaka sig. Driftkostnaderna är låga och beroende på modell så kan de begränsas ytterligare tack vare inbyggd radiostyrning för av och påslag eller radiostyrning som tillbehör.

 

Vilka material kan du lyfta med vakuumlyft?

 En vakuumlyft kan användas till många olika applikationer. Den möjliggör lyft på flata och ojämna ytor samt täta och porösa material. Beroende på hur tunga lyften är och vad som ska lyftas så finns det olika kapaciteter, modeller och sugfötter. Två vanligaste typerna av vakuumlyftare är vakuumlyftok och tublyftare.

 

Vakuumlyftok

Ett vakuumlyftok används oftast i tillverkningsindustrin och verkstäder för tunga lyft upp till 2000 kg. Vakuumlyftoken möjliggör en enkel, snabb, säker och ergonomisk hantering av stora och otympliga arbetsstycken. Finns som tillval med manuell eller elektrisk tiltrörelse 90°, 180° eller med manuell/elektrisk vridrörelse +/-90°. Vakuumlyftoket går även att kundanpassas så att oket passar just era gods dimensioner

 

Tublyftare

En tublyftare är ett utmärkt lyfthjälpmedel för mindre laster upp till 300 kg. Den gör sig bäst för repeterande plockning av kartonger, säckar, träskivor eller mindre maskindelar som behöver lyftas och flyttas ergonomiskt och exakt i alla möjliga riktningar. Tublyftarna finns i pneumatiskt eller elektriskt utförande och levereras med sugfötter som passar just ert gods. Modellerna kan utrustas med ett snabbfäste som möjliggör snabba och enkla byten av sugfötter för olika applikationer.

PMH International AB
Ekenäsg 6
271 39 Ystad
Ystads kommun
Sverige
VAT nummer: SE5560352097

Kontaktperson

Sänd till en kollega

0.046