23948sdkhjf
Innehållet nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

USON Separato® används i Turning Torso och Bo 01 i Malmö - sedan år 2001

| Medlemsnyhet | Företag Uson Marketing AB Uson Miljöteknik AB

USON Separato® matavfallssystem är en av USON matavfallssystem, vilka heter USON Ultimato ®, USON Sortero®, USON Separato® och USON Manuello®.

USON Separato® matavfallssystem för återvinning av alla matrester som uppstår i köket vid beredning, tillagning och diskning i köket i samband med måltider.


En barnsäker, självrengörande tystgående matavfallskvarn från Uson Miljöteknik monteras i diskhons utlopp.
Alla överblivna rensrester från beredningen, och matrester från måltiden matas ner i kvarnen. Materialet mals till partiklar på 0,1 mm storlek och följer med vattnet ut i det speciella avloppsröret från kvarnen och ner till en slamavskiljningstank. Där sedimenterar partiklarna och vattnet fortsätter ut till avloppsnätet och bort till reningsverket. Genom att citrusfrukter mals så löser syran gamla fettansamlingar på rörets väggar och rören blir öppnare och renare. Slammet hämtas med slamsugningsbil och transporteras till biogasanläggning.
Där rötas det till biogas och resterna kan sedan köras ut till ekologiska odlingar som biogödsel utan några föroreningar av mediciner eller kemikalier.  Biogasen används som bränsle till bilar och bussar.

Biogödseln används av ekologiska odlare för att undvika föroreningar såsom tungmetaller, mediciner och andra kemikalier.

 


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.

Medlemsnyhet

Företag
Uson Marketing AB Uson Miljöteknik AB

Bergsundsgatan 10
117 37 Stockholm
Sverige
 Uson Marketing AB Uson Miljöteknik AB

Bilder och video

Sänd till en kollega

0.078