Krog från Norge lockar med miljonlön. Läs nya R&S och lyssna på Prata Mat.

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Nytt välfyllt R&S ute: Läs om den norska uppmarschen i krogar och handel. Norska Egon Restaurant öppnar i höst och vill vara löneledande.

I höst etablerar familjekrogen Egon Restaurant i Mall of Scandinavia. Målet är att öppna ett par restauranger de närmsta åren. Det är första gången som Egon-kedjan öppnar utanför Norge. Med på resan till Solna följer flera av nuvarande svenska medarbetare och höga löner:
– Vi vill vara löneledande, säger Dan Robert Halshamn, driftansvarig för Norrein Gruppen.

Årslönen för en restaurangchef på Egon ligger 650 000-1 200 000 miljoner kronor. Cirka hälften av de medarbetare som ska anställas på Egon i Mall of Scandinavia kommer att rekryteras bland de svenska medarbetare som jobbar på Egons restauranger i Norge.

https://soundcloud.com/lisbeth-rauden/dan-robert


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Max vd hoppas på 50 år till

Richard Bergfors i intervju om kedjans framtid.

Från Gotthards till Norrlandsoperan

Han går till Qvanti

Vill främja hållbart fiske

Kocken och kreativa ledaren kan numera också titulera sig ambassadör för hållbart fiske.

De ska sköta ruljansen på Bank Hotel

Boom för alkoholfritt öl: Upp 56 procent

Nyhetsbrev

Ny nod för life science och livsmedel

Arkiv

Mer kapital till Karma- fortsatt expansion i Europa

Sommaren innebar hög tillväxt för Alvestaglass

Snabbare med samma smakkaraktär

Han vidareutvecklar Mr Voon med nattöppen asiatisk streetbar.

Jobb & Karriär
Hon ska få fler att upptäcka Oumph

Wayne’s Coffee breddar veganskt utbud

Inför fler rätter med Oumph på menyn.

Från Sture till Brasserie 1742

Kock i modekampanj

Medgrundare av Stockholmskrogen Matateljén syns i modekedjan Uniqlos kampanj.

Läget akut för svenska flodkräftan

Men trots att arten är nära utrotning uppmanas svenskarna att prioritera den före signalkräftor.

Här öppnar Subway och Sibylla

2

Nu har sista munken sålts

MAP-packat växande trend i bagerinäringen

Hotel Rogge i nya händer

Nu startar äppelskörden

Ny chef för Stockholm Circle

Ölen kan bli dyrare

Upprop i restaurangbranschen - vill öka efterfrågan på svenska råvaror

Efter sommarens torka uppmanas restauranger och måltidsverksamheter välja svenskt kött, frukt och grönt för att stötta bönder efter sommarens torka.

”Århundradets kock” har gått ur tiden

Paulig rekryterar ny HR-chef

Klassisk korv får klimatsmart kompanjon

Här öppnar Zócalo

Krispig fisk till city

Max vill skaka om Way out West

Coca-Cola höjer priserna

Esperanto i konkurs

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bordsservering på McDonald´s

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.125