Fyra Göteborgs-finalister i Årets Unga Kock

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Av de sex finalisterna är fyra kockar verksamma i Göteborg i den 40:e omgången av Årets Unga Kock

Kockarna har vid tävlingstillfället inte fyllt 27 år. Årets svenska tävling äger rum den 29 februari. Segraren deltar i världsfinalen i Manchester, England i september.

Årets finalister är:

Henric Herbertsson, Fiskekrogen, Göteborg

Niklas Kennheden, SK Mat&Människor, Göteborg

Anton Husa, SOMM Restaurant&Wine Bar, Göteborg

Olle Lindqvist, Grandilund, Lund

Mattias Åhman, SK Mat&Människor, Göteborg

Emil Österberg, Lux dag för dag, Stockholm

Chaîne des Rôtisseurs , gastronomisk förening för både professionella krögare och amatörer, arrangerar tävlingen för unga kockar, verksamma på restauranger anslutna till Chaîne des Rôtisseurs i drygt åttio länder.

Årets Unga Kock ger tävlingsvana och leder vidare till andra större tävlingar. Jimmi Eriksson, en av finalisterna i Årets Kock som äger rum på torsdag vann Årets Unga 2013. Samma år tog han silver i världsmästerskapen för unga kockar. Nu är han en av tre kockar som arbetar på restaurang Lilla Ego i Stockholm som tagit sig till finalen, där totalt åtta kockar tävlar.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Svenska ägg kan bli dyrare efter extrema värmen

Anledningen: Ökat pris på foder.

Årets bästa viltmatsrestaurang och Årets viltmatskock utses i höst

Nomineringsprocessen är i full gång.

Läskgigant köper Sodastream

Köper kolsyreföretaget för miljarder.

Hotell Borgholm med ny ägare

I mars aviserade Karin och Owe Fransson att verksamheten var till salu och nu är det klart med ny ägare.

Därför kommer inte Max att börsnoteras

Richard Bergfors i intervju om 50-årsjubileet, satsningen utomlands och kedjans framtid.

Från Gotthards till Norrlandsoperan

Nyhetsbrev

Han går till Qvanti

Arkiv

Vill främja hållbart fiske

Kocken och kreativa ledaren kan numera också titulera sig ambassadör för hållbart fiske.

De ska sköta ruljansen på Bank Hotel

Boom för alkoholfritt öl: Upp 56 procent

Ny nod för life science och livsmedel

Mer kapital till Karma- fortsatt expansion i Europa

Sommaren innebar hög tillväxt för Alvestaglass

Snabbare med samma smakkaraktär

Han vidareutvecklar Mr Voon med nattöppen asiatisk streetbar.

Jobb & Karriär
Hon ska få fler att upptäcka Oumph

Wayne’s Coffee breddar veganskt utbud

Inför fler rätter med Oumph på menyn.

Från Sture till Brasserie 1742

Kock i modekampanj

Medgrundare av Stockholmskrogen Matateljén syns i modekedjan Uniqlos kampanj.

Läget akut för svenska flodkräftan

Men trots att arten är nära utrotning uppmanas svenskarna att prioritera den före signalkräftor.

Här öppnar Subway och Sibylla

2

Nu har sista munken sålts

MAP-packat växande trend i bagerinäringen

Hotel Rogge i nya händer

Nu startar äppelskörden

Ny chef för Stockholm Circle

Ölen kan bli dyrare

”Århundradets kock” har gått ur tiden

Paulig rekryterar ny HR-chef

Klassisk korv får klimatsmart kompanjon

Här öppnar Zócalo

Krispig fisk till city

Max vill skaka om Way out West

Coca-Cola höjer priserna

Esperanto i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.143