Flera företag i fastfoodbranschen nominerade

| Av Anders Örnevall | Tipsa redaktionen

Nu är alla nomineringar klara till den årliga Frannygalan som prisar landets franchiseföretag. Bland de nominerade finns bland annat Sibylla, Wayne´s Coffee och McDonald´s.

– Det har varit ett tufft jobb att välja ut nomineringar i respektive priskategori bland alla framgångsrika kandidater som har föreslagits för juryn. Det visar på det stora engagemang som finns bland Sveriges franchiseföretag och för en företagsform som år efter år skapar tillväxt, lönsamhet och nya jobb, säger Johan Martinsson, vd för Svensk Franchise.

Branschorganisationen Svensk Franchise eget stora pris på Frannygalan ”Årets Franchisekedja” delas ut till det franchiseföretag som under året bäst lyckats skapa tillväxt och lönsamhet med nöjda franchisetagare och samtidigt fungera som goda ambassadörer för företagsformen.
De nominerade till ”Årets Franchisekedja” är O´Learys, Pressbyrån, Sibylla och Wayne´s Coffee.

Utmärkelsen ”Framtidens Franchise” delas ut i samarbete med SEB och tilldelas den franchisekedja som visat prov på mest nytänkande för att skapa affärsnytta inom ramen för Svensk Franchise etiska regler. Juryn bedömer bland annat franchiseföretagets nytänkande inom digital teknik och nytänkande för att möjliggöra en internationell expansion.
Bland de nominerade till ”Framtidens Franchise” finns Sveriges första ”app-restaurangkedja”, Pinchos.

”Årets Marknadsföring” delas ut i samarbete med digitalbyrån Jajja Media Group och går till den franchisekedja som har den bästa digitala marknadsföringsstrategin och som effektivt samordnar centralt inköpt och lokalt anpassat material. I juryns arbete ingår även att bedöma kreativitet och framgångsrikt utnyttjande av ny teknik i marknadsföringen.
Bland de nominerade till ”Årets Marknadsföring” finns McDonalds.

Priset ”Årets Franchisebragd” delas ut i samarbete med tjänsteleverantören FranchiseArkitekt och tilldelas en person, organisation eller ett företag som bidragit till att utveckla franchise i Sverige eller utomlands. Juryn värderar insatser för franchising som har givit eko i samhället och som inneburit en beundransvärd expansion eller förändring under året.
Bland de nominerade till ” Årets Franchisebragd” finns O´Learys i Kista och Pressbyrån.

Priset ”Årets Franchisetagare i Sverige” delas ut i samarbete med Marginalen Bank och tilldelas den franchisetagare som lyckats skapa en god lönsamhet i relation till andra företag i branschen. I juryns kriterier ingår bland annat att bedöma franchisetagarens utveckling och entreprenörskap, omsorg om och motivation av sin personal samt samarbetet med andra franchisetagare inom systemet.
Bland de nominerade till ”Årets Franchisetagare i Sverige” finns Sibylla (Säffle) och
Wayne´s Coffee (Sundsvall/Härnösand/Umeå).

Frannyglan är tillfället då representanter för Sveriges franchiseföretag samlas för att uppmärksamma berömvärda insatser inom en företagsform som årligen omsätter 245 miljarder kronor och som sysselsätter 132 000 människor.

Fotnot: Frannygalan hålls den 19 mars på Grand Hôtel, Stockholm.


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar

Mest läst

Startsidan just nu

Restaurangen som blir navet i nya Bank Hotel

Så firar Vassa Eggen och TAKO Europride

Tar fram regnbågsmenyer till förmån för välgörenhet.

TV: Intervju med Sebastian Gibrand

Krönika: I kvalet inför valet

Chefredaktör Lisbeth Rauden skriver om demokrati, humanism och Bruce Hills gastronomiska budskap.

LISTA: Felen du ska undvika vid restaurangstart

Andreas Moene, vd konsultföretaget PreOpening verksamma inom hotell, restaurang och hospotality, guidar med sina bästa tips.

Kända ansikten tar över NK:s saluhall

Nyhetsbrev

Esperanto i konkurs

Arkiv

Värmdö-cider bäst i landet

"Det är en ciderrevolution på gång i Sverige", säger anordnaren Spritmuseum, som också pekar på hög kvalitet bland årets tävlande.

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bärfrämjandet: Jordgubbsbrist i hetaste veckan

Bordsservering på McDonald´s

Kocknätverk gästade Svenska Kocklandslaget

Livsmedelsverket synar blodiga trendburgare

I ett nytt kontrollprojekt ska 500 inspektioner av restauranger genomföras i landet –

Här är finalisterna i Årets Kock

Åtta kockar möts under finaldagarna i september.

EM-silver till Sverige i Bocuse

Fem till final i Årets Konditor

Här är finalisterna till årets upplaga av tävlingen. Finalen äger rum i Stockholm i oktober.

Rekryteringsräd för Fredrik Eriksson

Kocken och krögaren utökar personalstyrkan och därtill går några medarbetare in på nya positioner inför stundande öppning av Restaurang Nationalmuseum i höst.

Tävling
Konditorerna tog EM-guld

Svenska konditorlandslaget vann europeiska mästerskapen i konditori i Turin.

Trio bakom ny vinbar

De ligger bakom nya vinbaren Oas på Drottninggatan i Stockholm.

Bryggeriet gör öl-debut med nygammalt märke

Vasa bryggeri tar till en början hjälp av mer etablerade ölbryggare när Sundsvalls öl gör comeback.

Reitans rockad – hon blir ny vd i Sverige

25 producenter prisade för "bästa landskapsmat"

Han tar plats i Stureplansgruppen

Petter Stordalens investeringsbolag blir en av hotell- och restaurangföretagets största ägare.

Fontana vann nyinstiftat pris

Restaurangerna fortsätter att öka

Skapar eventdel om 4 000 kvadratmeter

Max expanderar i Skåne

Tävling
Följ Bocuse direkt

Tävling
Team Sweden kör så det ångar

Paolo Robertos pizza kommer till macken

Från ölhak till bageri

Max lanserar klimatpositiva burgare

Tävling
Gibrands totala Bocuse-satsning

Jobb & Karriär
Ny chef på Max

Stoppar en miljon sugrör - för miljön

Jobb & Karriär
Starbucks ordförande avgår

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.137