23948sdkhjf

Rekordtillväxt för krog och kaféer plus 2,5 miljarder jämfört med 2015

Den gångna sommaren visar på rekord i omsättningstillväxten i volym för perioden under sedan statistik från Restaurangindex började publiceras 2010. 2,5 miljarder kronor i högre omsättning än motsvarande period 2015 5,3 procent är summan av tillväxten under de tre sommarmånaderna juni till augusti .
Krogsommaren 2016 i korthet enligt SCB och Visita &DLF.

2,5 miljarder kronor i högre omsättning än motsvarande period 2015

•8,9 procent i ökade restaurangomsättningen i augusti 2016 men öd jämfört med augusti 2015, i volym ökade den med 6,2 procent.

Drygt 35 miljarder krono r inklusive moms är summan på omsättningen i restaurangbranschen sommarmånaderna 2016

• 5,3 procent är summan av tillväxten under de tre sommarmånaderna juni till augusti .

• Det är den starkaste omsättningstillväxten i volym för perioden sedan statistik från Restaurangindex började publiceras 2010.

Restaurangernas försäljningsvolym steg med 6,2 procent under augusti 2016 jämfört med samma månad föregående år. Bäst gick det för kaféer, som ökade med 16,0 procent visar den senaste statistiken från SCB.
Majoriteten av restaurangkategorierna uppvisade positiva försäljningsvolymer under augusti månad, lägst utfall hade personalrestauranger med en volymutveckling på minus 12,5 procent. Trafiknära restauranger är den kategori som haft starkast utveckling.


Visita och DLF kommenterar: Ingen avmattning syns i den starka tillväxten på restaurangmarknaden. Omsättningstillväxten i volym de första åtta månaderna var hela 5,6 procent. Tillväxten under de tre sommarmånaderna juni till augusti landade på 5,3 procent. Det är den klart starkaste omsättningstillväxten i volym under sommaren i restaurangbranschen något år sedan statistik från Restaurangindex började publiceras 2010.

Länk till Restaurangindex

Restaurangindex är ett index som publiceras varje månad. Statistiken gör det möjligt att följa omsättningsutvecklingen i restaurangbranschen, kategori för kategori. Uppgifterna tas fram i samarbete mellan Visita, Daglig­varu­leverantörernas Förbund (DLF), Svensk Cater och Statistiska centralbyrån (SCB).
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062