Rekordtillväxt för krog och kaféer plus 2,5 miljarder jämfört med 2015

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Den gångna sommaren visar på rekord i omsättningstillväxten i volym för perioden under sedan statistik från Restaurangindex började publiceras 2010. 2,5 miljarder kronor i högre omsättning än motsvarande period 2015 5,3 procent är summan av tillväxten under de tre sommarmånaderna juni till augusti .

Krogsommaren 2016 i korthet enligt SCB och Visita &DLF.

2,5 miljarder kronor i högre omsättning än motsvarande period 2015

•8,9 procent i ökade restaurangomsättningen i augusti 2016 men öd jämfört med augusti 2015, i volym ökade den med 6,2 procent.

Drygt 35 miljarder krono r inklusive moms är summan på omsättningen i restaurangbranschen sommarmånaderna 2016

• 5,3 procent är summan av tillväxten under de tre sommarmånaderna juni till augusti .

• Det är den starkaste omsättningstillväxten i volym för perioden sedan statistik från Restaurangindex började publiceras 2010.

Restaurangernas försäljningsvolym steg med 6,2 procent under augusti 2016 jämfört med samma månad föregående år. Bäst gick det för kaféer, som ökade med 16,0 procent visar den senaste statistiken från SCB.
Majoriteten av restaurangkategorierna uppvisade positiva försäljningsvolymer under augusti månad, lägst utfall hade personalrestauranger med en volymutveckling på minus 12,5 procent. Trafiknära restauranger är den kategori som haft starkast utveckling.


Visita och DLF kommenterar: Ingen avmattning syns i den starka tillväxten på restaurangmarknaden. Omsättningstillväxten i volym de första åtta månaderna var hela 5,6 procent. Tillväxten under de tre sommarmånaderna juni till augusti landade på 5,3 procent. Det är den klart starkaste omsättningstillväxten i volym under sommaren i restaurangbranschen något år sedan statistik från Restaurangindex började publiceras 2010.

Länk till Restaurangindex

Restaurangindex är ett index som publiceras varje månad. Statistiken gör det möjligt att följa omsättningsutvecklingen i restaurangbranschen, kategori för kategori. Uppgifterna tas fram i samarbete mellan Visita, Daglig­varu­leverantörernas Förbund (DLF), Svensk Cater och Statistiska centralbyrån (SCB).


Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Nu ska alla caféer bli lättillgängliga

Stor norsk pizzakedja tar in svenskt protein

Medalj till Rasta Groups grundare

På måndagen förärades Rasta Groups grundare näringslivsmedalj av Kungliga Patriotiska Sällskapet.

Läskförsäljningen sjönk som en sten

Burgerkedjan börjar med biokol

Coca-Cola sätter spelare på burken

Nyhetsbrev

Starbucks blir råare

Malmöbaserade företaget Get Raw inleder samarbete.

Arkiv

Program GastroNord 24-27 april 2018

Starbucks stänger ner och undervisar

Nedräkning inför Pizza-SM

Butik och restaurang till Kiruna

Sänkt moms gav inte billigare restaurangnota

Fler än fyrtio nya caféer

Maten blir allt grönare

De svenska hushållen blir allt grönare. Dock bara på vardagar, till helgen vill vi fortfarande äta kött.

De öppnar Sveriges längsta salladsbar

De blev årets Convenience-butik

Härnösandsbutik känd för sina semlor vann pris.

Ta en taco när du landar

Juicekedja till Bromma

De har fått nog av duvorna

Cafékedja i konkurs

Skånska franchisekedjan är satt i konkurs på egen begäran efter att rekonstruktionen misslyckats.

Foodtruck à la Pontus

Cava, burgare och tapas - Här öppnar fyra nya restauranger

Burgerkedjan vill ta över Norden

Ännu en utmanare på nätmatscenen

Napolitansk pizza till Piteå

Efter 45 år – nu lämnar den klassiska korvkiosken Malmö

Beijing8 blir två

Kyparen avskedades – var för ”fransk”

Nu öppnar Jureskogs

Här är de nominerade i Pizza-SM

De öppnar i nytt i Uppsala

McDonalds inför bordsservering

Tre ska bli sju -Taku Taku expanderar

Öl från stammen

VM-korv med namn

Ny grön våg på Max

Sänd till en kollega

0.141