Rekordtillväxt för krog och kaféer plus 2,5 miljarder jämfört med 2015

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Den gångna sommaren visar på rekord i omsättningstillväxten i volym för perioden under sedan statistik från Restaurangindex började publiceras 2010. 2,5 miljarder kronor i högre omsättning än motsvarande period 2015 5,3 procent är summan av tillväxten under de tre sommarmånaderna juni till augusti .

Krogsommaren 2016 i korthet enligt SCB och Visita &DLF.

2,5 miljarder kronor i högre omsättning än motsvarande period 2015

•8,9 procent i ökade restaurangomsättningen i augusti 2016 men öd jämfört med augusti 2015, i volym ökade den med 6,2 procent.

Drygt 35 miljarder krono r inklusive moms är summan på omsättningen i restaurangbranschen sommarmånaderna 2016

• 5,3 procent är summan av tillväxten under de tre sommarmånaderna juni till augusti .

• Det är den starkaste omsättningstillväxten i volym för perioden sedan statistik från Restaurangindex började publiceras 2010.

Restaurangernas försäljningsvolym steg med 6,2 procent under augusti 2016 jämfört med samma månad föregående år. Bäst gick det för kaféer, som ökade med 16,0 procent visar den senaste statistiken från SCB.
Majoriteten av restaurangkategorierna uppvisade positiva försäljningsvolymer under augusti månad, lägst utfall hade personalrestauranger med en volymutveckling på minus 12,5 procent. Trafiknära restauranger är den kategori som haft starkast utveckling.


Visita och DLF kommenterar: Ingen avmattning syns i den starka tillväxten på restaurangmarknaden. Omsättningstillväxten i volym de första åtta månaderna var hela 5,6 procent. Tillväxten under de tre sommarmånaderna juni till augusti landade på 5,3 procent. Det är den klart starkaste omsättningstillväxten i volym under sommaren i restaurangbranschen något år sedan statistik från Restaurangindex började publiceras 2010.

Länk till Restaurangindex

Restaurangindex är ett index som publiceras varje månad. Statistiken gör det möjligt att följa omsättningsutvecklingen i restaurangbranschen, kategori för kategori. Uppgifterna tas fram i samarbete mellan Visita, Daglig­varu­leverantörernas Förbund (DLF), Svensk Cater och Statistiska centralbyrån (SCB).


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar

Mest läst

Startsidan just nu

Restaurangen som blir navet i nya Bank Hotel

Så firar Vassa Eggen och TAKO Europride

Tar fram regnbågsmenyer till förmån för välgörenhet.

TV: Intervju med Sebastian Gibrand

Krönika: I kvalet inför valet

Chefredaktör Lisbeth Rauden skriver om demokrati, humanism och Bruce Hills gastronomiska budskap.

LISTA: Felen du ska undvika vid restaurangstart

Andreas Moene, vd konsultföretaget PreOpening verksamma inom hotell, restaurang och hospotality, guidar med sina bästa tips.

Kända ansikten tar över NK:s saluhall

Nyhetsbrev

Esperanto i konkurs

Arkiv

Värmdö-cider bäst i landet

"Det är en ciderrevolution på gång i Sverige", säger anordnaren Spritmuseum, som också pekar på hög kvalitet bland årets tävlande.

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bärfrämjandet: Jordgubbsbrist i hetaste veckan

Bordsservering på McDonald´s

Kocknätverk gästade Svenska Kocklandslaget

Livsmedelsverket synar blodiga trendburgare

I ett nytt kontrollprojekt ska 500 inspektioner av restauranger genomföras i landet –

Här är finalisterna i Årets Kock

Åtta kockar möts under finaldagarna i september.

EM-silver till Sverige i Bocuse

Fem till final i Årets Konditor

Här är finalisterna till årets upplaga av tävlingen. Finalen äger rum i Stockholm i oktober.

Rekryteringsräd för Fredrik Eriksson

Kocken och krögaren utökar personalstyrkan och därtill går några medarbetare in på nya positioner inför stundande öppning av Restaurang Nationalmuseum i höst.

Tävling
Konditorerna tog EM-guld

Svenska konditorlandslaget vann europeiska mästerskapen i konditori i Turin.

Trio bakom ny vinbar

De ligger bakom nya vinbaren Oas på Drottninggatan i Stockholm.

Bryggeriet gör öl-debut med nygammalt märke

Vasa bryggeri tar till en början hjälp av mer etablerade ölbryggare när Sundsvalls öl gör comeback.

Reitans rockad – hon blir ny vd i Sverige

25 producenter prisade för "bästa landskapsmat"

Han tar plats i Stureplansgruppen

Petter Stordalens investeringsbolag blir en av hotell- och restaurangföretagets största ägare.

Fontana vann nyinstiftat pris

Restaurangerna fortsätter att öka

Skapar eventdel om 4 000 kvadratmeter

Max expanderar i Skåne

Tävling
Följ Bocuse direkt

Tävling
Team Sweden kör så det ångar

Paolo Robertos pizza kommer till macken

Från ölhak till bageri

Max lanserar klimatpositiva burgare

Tävling
Gibrands totala Bocuse-satsning

Jobb & Karriär
Ny chef på Max

Stoppar en miljon sugrör - för miljön

Jobb & Karriär
Starbucks ordförande avgår

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.132