Rekordtillväxt för krog och kaféer plus 2,5 miljarder jämfört med 2015

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Den gångna sommaren visar på rekord i omsättningstillväxten i volym för perioden under sedan statistik från Restaurangindex började publiceras 2010. 2,5 miljarder kronor i högre omsättning än motsvarande period 2015 5,3 procent är summan av tillväxten under de tre sommarmånaderna juni till augusti .

Krogsommaren 2016 i korthet enligt SCB och Visita &DLF.

2,5 miljarder kronor i högre omsättning än motsvarande period 2015

•8,9 procent i ökade restaurangomsättningen i augusti 2016 men öd jämfört med augusti 2015, i volym ökade den med 6,2 procent.

Drygt 35 miljarder kronor inklusive moms är summan på omsättningen i restaurangbranschen sommarmånaderna 2016

• 5,3 procent är summan av tillväxten under de tre sommarmånaderna juni till augusti .

• Det är den starkaste omsättningstillväxten i volym för perioden sedan statistik från Restaurangindex började publiceras 2010.

Restaurangernas försäljningsvolym steg med 6,2 procent under augusti 2016 jämfört med samma månad föregående år. Bäst gick det för kaféer, som ökade med 16,0 procent visar den senaste statistiken från SCB.
Majoriteten av restaurangkategorierna uppvisade positiva försäljningsvolymer under augusti månad, lägst utfall hade personalrestauranger med en volymutveckling på minus 12,5 procent. Trafiknära restauranger är den kategori som haft starkast utveckling.


Visita och DLF kommenterar: Ingen avmattning syns i den starka tillväxten på restaurangmarknaden. Omsättningstillväxten i volym de första åtta månaderna var hela 5,6 procent. Tillväxten under de tre sommarmånaderna juni till augusti landade på 5,3 procent. Det är den klart starkaste omsättningstillväxten i volym under sommaren i restaurangbranschen något år sedan statistik från Restaurangindex började publiceras 2010.

Länk till Restaurangindex

Restaurangindex är ett index som publiceras varje månad. Statistiken gör det möjligt att följa omsättningsutvecklingen i restaurangbranschen, kategori för kategori. Uppgifterna tas fram i samarbete mellan Visita, Daglig­varu­leverantörernas Förbund (DLF), Svensk Cater och Statistiska centralbyrån (SCB).


Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Äggröra hos Preem

Snart påbörjas Trocadero-flytten

I maj förra året stod det klart att Spendrups tar över all tillverkning av den klassiska läskedrycken Trocadero. Nu är det snart dags för en av licenstillverkarna att trappa ner – och ersätta produktionen.

Linnea & Basilika öppnar nytt

De tävlar i Årets bagare

Karma till Storbritannien

Woki in - Satori ut

Efter första etableringen i Göteborg öppnar asiatiska restaurangkonceptet i Malmö i sommar.

Nyhetsbrev

Provsmakning inför Food Tech

Sotad ålmal, odlad i Surte, serverades när Food Tech bjöd på en provsmakning inför eventet i mars. Fokus är hur teknik och innovationer ska kunna bidra till framtidens hållbara mat.

Arkiv

Juicekedja till Linden

Sibylla öppnar nytt i Västerås

Käk hos Circle K

Bensinstationskedjan lanserar Petters och Käks ”Håll-käften”-burgare på 295 fullservicestationer i Sverige.

Flygplatsfika hos Arket

Mat viktig del i omdaning av NK

Varuhuset i Stockholm bygger om och ut och lägger också fokus på mat och det dukade bordet.

Fler bagare behövs

Brämhults bantar förpackning

Bowls i Umeå

Tidigare Arla-bageri köps upp igen

Max fortsätter satsa i Norge

Max Burgers har öppnat på Stavanger flygplats. 40 till 50 restauranger ska öppna i Norge inom tio år.

Semmelkriget vill inte ta slut

Har du koll på alla olika varianter inför fettisdagen?

Årets köpmän korade

De plockade hem priser vid Reitan Conveniences årliga riksmöte.

Duni köper förpackningsbolag

Ikea-köttbullarna får ny kompis: Tysk växtlasagne

Möbeljätten fortsätter satsningen på hållbar mat och lanserar en lasagne där proteinet kommer från havre och gula ärter.

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

De fick Gulddrakar

Ett kafé, tre restauranger och en bar i Stockholm kammade hem Dagens Nyheters Gulddrakar på måndagskvällen. Därtill delades postumt pris ut till Magdalena Ribbing.Två framtidslöften i restaurangbranschen prisades också under kvällen.

Rejäl ökning för kaféer

Restaurangbranschen avslutade året starkt med försäljningsuppgångar inom fler delbranscher, enligt Restaurangindex.

Premiär för Eataly

Gateau till Finland

Rätt musik ökar försäljningen

Food for Progress rekryterar från Krav

Tid för te

Chokladkafé satsar på franchise

Snart dags för Fast Food Awards

Paulig investerar i kaffe-startup

Kafékedja till Sydostasien

E-handel för B2B halkar efter

Sockrets hälsoeffekter ska utredas

Här är årets ”udda” semlor

Sänd till en kollega

0.219