23948sdkhjf

Rekordtillväxt för krog och kaféer plus 2,5 miljarder jämfört med 2015

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Den gångna sommaren visar på rekord i omsättningstillväxten i volym för perioden under sedan statistik från Restaurangindex började publiceras 2010. 2,5 miljarder kronor i högre omsättning än motsvarande period 2015 5,3 procent är summan av tillväxten under de tre sommarmånaderna juni till augusti .

Krogsommaren 2016 i korthet enligt SCB och Visita &DLF.

2,5 miljarder kronor i högre omsättning än motsvarande period 2015

•8,9 procent i ökade restaurangomsättningen i augusti 2016 men öd jämfört med augusti 2015, i volym ökade den med 6,2 procent.

Drygt 35 miljarder krono r inklusive moms är summan på omsättningen i restaurangbranschen sommarmånaderna 2016

• 5,3 procent är summan av tillväxten under de tre sommarmånaderna juni till augusti .

• Det är den starkaste omsättningstillväxten i volym för perioden sedan statistik från Restaurangindex började publiceras 2010.

Restaurangernas försäljningsvolym steg med 6,2 procent under augusti 2016 jämfört med samma månad föregående år. Bäst gick det för kaféer, som ökade med 16,0 procent visar den senaste statistiken från SCB.
Majoriteten av restaurangkategorierna uppvisade positiva försäljningsvolymer under augusti månad, lägst utfall hade personalrestauranger med en volymutveckling på minus 12,5 procent. Trafiknära restauranger är den kategori som haft starkast utveckling.


Visita och DLF kommenterar: Ingen avmattning syns i den starka tillväxten på restaurangmarknaden. Omsättningstillväxten i volym de första åtta månaderna var hela 5,6 procent. Tillväxten under de tre sommarmånaderna juni till augusti landade på 5,3 procent. Det är den klart starkaste omsättningstillväxten i volym under sommaren i restaurangbranschen något år sedan statistik från Restaurangindex började publiceras 2010.

Länk till Restaurangindex

Restaurangindex är ett index som publiceras varje månad. Statistiken gör det möjligt att följa omsättningsutvecklingen i restaurangbranschen, kategori för kategori. Uppgifterna tas fram i samarbete mellan Visita, Daglig­varu­leverantörernas Förbund (DLF), Svensk Cater och Statistiska centralbyrån (SCB).
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

De har hälsa och miljö i fokus

De är nominerade i kategorin Årets Hjärta i Fast Food Awards.

Här är Nobelmenyn

På måndagskvällen var det så dags för Nobelbankett och bakad rotselleri fick spela huvudrollen.

Salladskedja öppnar nytt

Tredje restaurangen i Malmö och tionde etableringen för hälsokedjan som lovar ytterligare tillväxt.

Så sålde restaurangerna

Ökning för hotell- och trafiknära restauranger medan omsättning i personalrestauranger backade rejält under tredje kvartalet enligt siffror från Restaurangindex.

Här öppnar Linnea & Basilika

Historiskt låg skörd av matpotatis

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Från Vigårda till Mosebacke

Meriterad köksmästare till Södra Teaterns restaurang.

Arkiv

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

1

Två toppar årets julöl!

RT-Forum har i samarbete med Foodnet provat årets julöl och andra juldrycker - resultatet är två öl är i topp bland många fina brygder.

Systembolaget öppnar utlämningsställe

Här ska nytt koncept för e-handeln testas.

Trio nominerad till Årets Fast Casual

Kale & Crave, Dogfood och Scandwich är nominerade i kategorin Årets Fast Casual i Fast Food Awards 2019.

Sushikedja öppnar nytt

Dansk juice och asiatiskt till Gallerian

Stora utmaningar med ursprungsmärkning av kött och fisk på restaurang

Mindre marginaler - men storleken spelar ingen roll

Inspirerat av spanska saluhallar

Matverk Närke 2019 vanns av sBread

"När svinn blir win och botten blir toppen"

Kock och konditor laddar inför Nobelfest

Daniel Roos är Nobelkonditor för femte gången. Han gör middagen tillsammans med Tom Sjöstedt som är Nobelkock för andra året.

Sia glass byter vd

De sätter guldkant på fikastunden

Ett 50-talskafé, ett konditori med franska förtecken och anrikt Stockholmskafé är nominerade i kategorin Årets Coffee Shop.

Crêperie till galleria

Från OKQ8 till Fazer Food Services Sverige

Hon är ny kommunikationsdirektör hos måltidsleverantören.

Gateau gästar H&M

Fazerägt hantverksbageri öppnar pop up i modekoncernens inredningsbutiker i december.

Fortsatt höga konkurstal inom hotell- och restaurangbranschen

Hon tar över på Svenskt Kött

Julskinkan fortsatt ohotad på julbordet

Ny vd på Siljans Chark

Matleveranstjänst till Malmö

Här öppnar Sabis nytt

Han är ny hos Altia

Läppja på GW

Här öppnar It´s Pleat

Här är årets bästa matböcker

Nya matkoncept till Täby centrum

Restaurangkedja säger upp personal

Orkla lägger bud på Kotipizza

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.205