Världens bästa kock 2017 är från USA. Silver till Norge och brons till Island.

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Sverige hamnade utanför pallen i när Bocuse d'Or avgjordes under två dagar i Lyon. Sverige med Alexander Sjögren och Hampus Risberg hamnade på sjunde plats. Alla nordiska länder placerade sig bland topp tio.

När Bocuse d´Or firade sitt 30-årsjubileum har den gastronomiska kartan förändras. USA tog sitt första guld någonsin i finalen och Island tog medalj för första gången på länge, senast var 2001, den gången också brons.

Med dagens silver har Norge har nu lika många medaljer totalt sett i Bocuse som Frankrike, totalt tio.

USA, Mathew Peters commis Harrison Turone
Norge, Christopher William Davidsen och Håvard Werkland
Island, Viktor Andresson, Hinrik Lárusson
Ungern, Tamas Szell, Kevin Szabo
Frankrike Laurent Lemat, Benjamnin Vakanas
Finland, Eero Vottonen, Matti Jämsen
Sverige, Alexander Sjögren, Hampus Risberg
Australien, Daniel Arnold, Ryan Cosentino
Belgien, Peter Aesaert, michelle Boone
Danmark, Morten Falk Joachim Kongsgaard


Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

De ska fixa mackan i Stockholm

Onlinepizza kör godis åt Hemmakväll

Löfbergs nyöppnar

Quorns passning till KFC i kycklingkris

Boulebar med ny delägare

Investeringsbolag går in som ny delägare Pied Tanca Group.

KFC har stora kycklingproblem i Storbritannien

Fler än 500 av 900 Kentucky fried chicken-restauranger i landet har tillfälligt stängt på grund av leveransproblem.

Nyhetsbrev

Äggröra hos Preem

Arkiv

Snart påbörjas Trocadero-flytten

I maj förra året stod det klart att Spendrups tar över all tillverkning av den klassiska läskedrycken Trocadero. Nu är det snart dags för en av licenstillverkarna att trappa ner – och ersätta produktionen.

Linnea & Basilika öppnar nytt

De tävlar i Årets bagare

Karma till Storbritannien

Woki in - Satori ut

Efter första etableringen i Göteborg öppnar asiatiska restaurangkonceptet i Malmö i sommar.

Provsmakning inför Food Tech

Sotad ålmal, odlad i Surte, serverades när Food Tech bjöd på en provsmakning inför eventet i mars. Fokus är hur teknik och innovationer ska kunna bidra till framtidens hållbara mat.

Juicekedja till Linden

Sibylla öppnar nytt i Västerås

Käk hos Circle K

Bensinstationskedjan lanserar Petters och Käks ”Håll-käften”-burgare på 295 fullservicestationer i Sverige.

Flygplatsfika hos Arket

Mat viktig del i omdaning av NK

Varuhuset i Stockholm bygger om och ut och lägger också fokus på mat och det dukade bordet.

Fler bagare behövs

Brämhults bantar förpackning

Bowls i Umeå

Tidigare Arla-bageri köps upp igen

Max fortsätter satsa i Norge

Max Burgers har öppnat på Stavanger flygplats. 40 till 50 restauranger ska öppna i Norge inom tio år.

Semmelkriget vill inte ta slut

Har du koll på alla olika varianter inför fettisdagen?

Duni köper förpackningsbolag

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Premiär för Eataly

Gateau till Finland

Rätt musik ökar försäljningen

Food for Progress rekryterar från Krav

Tid för te

Chokladkafé satsar på franchise

Snart dags för Fast Food Awards

Paulig investerar i kaffe-startup

Kafékedja till Sydostasien

E-handel för B2B halkar efter

Sänd till en kollega

0.226