23948sdkhjf

Världens bästa kock 2017 är från USA. Silver till Norge och brons till Island.

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Sverige hamnade utanför pallen i när Bocuse d'Or avgjordes under två dagar i Lyon. Sverige med Alexander Sjögren och Hampus Risberg hamnade på sjunde plats. Alla nordiska länder placerade sig bland topp tio.

När Bocuse d´Or firade sitt 30-årsjubileum har den gastronomiska kartan förändras. USA tog sitt första guld någonsin i finalen och Island tog medalj för första gången på länge, senast var 2001, den gången också brons.

Med dagens silver har Norge har nu lika många medaljer totalt sett i Bocuse som Frankrike, totalt tio.

USA, Mathew Peters commis Harrison Turone
Norge, Christopher William Davidsen och Håvard Werkland
Island, Viktor Andresson, Hinrik Lárusson
Ungern, Tamas Szell, Kevin Szabo
Frankrike Laurent Lemat, Benjamnin Vakanas
Finland, Eero Vottonen, Matti Jämsen
Sverige, Alexander Sjögren, Hampus Risberg
Australien, Daniel Arnold, Ryan Cosentino
Belgien, Peter Aesaert, michelle Boone
Danmark, Morten Falk Joachim Kongsgaard
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Här öppnar Taco Bar restaurang nr 45

Veganskt intresserar på nätet

Coca-Cola ändrar formen: ”Största satsningen sedan 1971”

Espresso House tar in ärtdryck

Nya kocktävlingar ska fånga upp gymnasieelever

Max på offensiven mot fossilbaserad plast

Nyhetsbrev

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Arkiv

Brödernas tredje och fjärde restaurang

Planerar att expandera med 20-talet restauranger.

1

Tre nytillskott i kocklandslaget

Inte en enda kvinna i det Svenska kocklandslaget.

Hon är Ekstedts nya köksmästare

Norska läskproducenten förlorar mot Coca-Cola – igen

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.129