23948sdkhjf

Världens bästa kock 2017 är från USA. Silver till Norge och brons till Island.

Sverige hamnade utanför pallen i när Bocuse d'Or avgjordes under två dagar i Lyon. Sverige med Alexander Sjögren och Hampus Risberg hamnade på sjunde plats. Alla nordiska länder placerade sig bland topp tio.
När Bocuse d´Or firade sitt 30-årsjubileum har den gastronomiska kartan förändras. USA tog sitt första guld någonsin i finalen och Island tog medalj för första gången på länge, senast var 2001, den gången också brons.

Med dagens silver har Norge har nu lika många medaljer totalt sett i Bocuse som Frankrike, totalt tio.

USA, Mathew Peters commis Harrison Turone
Norge, Christopher William Davidsen och Håvard Werkland
Island, Viktor Andresson, Hinrik Lárusson
Ungern, Tamas Szell, Kevin Szabo
Frankrike Laurent Lemat, Benjamnin Vakanas
Finland, Eero Vottonen, Matti Jämsen
Sverige, Alexander Sjögren, Hampus Risberg
Australien, Daniel Arnold, Ryan Cosentino
Belgien, Peter Aesaert, michelle Boone
Danmark, Morten Falk Joachim Kongsgaard
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.064