50 världsbästa restaurangerna listade, ingen svensk

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Eleven Madison Park i New York är etta på listan över världens 50 bästa restauranger. Den ägs av Will Guidara och Daniel Humm, den senare har jobbat i kök sedan han var 14 och fick sin första Michelin-stjärna när han var 24 år. Sverige lyckas inte heller detta år får med någon restaurang på listan medan Danmark har två.

Noma som tidigare toppat listan är nu stängd. Men två andra Köpenhamns-krogar rycker fram: Geranium går fram 9 platser till nummer 19 och Relæ ligger på nummer 39. Fäviken har åkt ned från numer 19 till 57, och finns nu med bland de 50-100 bästa.

1: Eleven Madison Park, New York
2: Osteria Francescana (Italien)
3: El Cellar De Can Rocca (Girona)
4: Mirazur (Menton, Frankrike)
5: Central (Lima)
6: Asador Etxebarri (Axpe, Spanien)
7: Gaggan (Bangkok)
8: Maido (Lima)
9: Mugaritz (San Sebastian)
10: Steirereck (Wien)
11: Blue Hill (New York)
12: Arpège (Paris)
13: Alain Ducasse au Plaza Athénée (Paris)
14: André (Singapore)
15: Piazza Duomo (Alba)
16: D.O.M. (Sao Paulo)
17: Le Bernardin (New York)
18: Narisawa (Tokyo)
19: Geranium (Köpenhamn)
20: Pujol (Mexico City)
21: Alinea (Chicago)
22: Quintonil (Mexico City)
23: White Rabbit (Moskva)
24: Amber, (Hongkong)
25: Tickets (Barcelona)
26: The Clove Club (London)
27: Ledbury (London)
28: Nahm (Bangkok)
29: Le Calandre (Rubano, Italien)
30: Arzak (San Sebastian)
31: Alléno (Paris)
32: Atica (Melbourne)
33: Astrid (Lima, Peru)
34: Zwolle (De Librije, Holland)
35: Septime (Paris)
36: Dinner (London)
37: Saison (San Francisco)
38: Azurmendi (Larrabetzu, Spanien)
39: Relæ (Köpenhamn)
40: Cosme (New York)
41: Ultraviolet (Shanghai)
42: Boragó (Santiago)
43: Reale (Castel Di Sangro, Italien)
44: Brae (Birregurra, Australien)
45: Den (Tokyo)
46: L'Astrance (Paris)
47: Vendôme (Köln)
48: Tim Raue (Berlin)
49: Tegui (Buenos Aires)
50: Hof Van Cleve (Kruishoutem, Belgien)


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Sibylla öppnade i Lund

Ny restaurang på stationen.

Norska pizzajätten öppnade i Gävle

Ikea in i Svensk Dagligvaruhandel

Lämnar vd-posten på Operakällaren

Ny samverkansarena ska lyfta branschen till toppen

– Vi vill utveckla livsmedelssektorn till en svensk kärnsektor i världsklass, säger Per Arfvidsson, ordförande i styrgruppen för nya Sweden food arena.

Vegansk snabbmat på Fältöversten

Nyhetsbrev

Sommelierer i Nord- och Sydamerika gör upp

Arkiv

De vill förbättra folkhälsan med hotellsamarbete

Duon bakom hälsobloggen och podden Food Pharmacy samarbetar med hotellkedja.

Vuxenglass

Baileys samarbetar med Stockholmsbaserad glassproducent och lanserar glassmaker och glassbil för vuxna.

De står för kaffet

Italiensk kaffeleverantör har skrivit avtal med Stureplansgruppen.

Han blir tv-kock

Ekstedts gastronomiska möte

Pizzakedjan till Borås

Från kloak till flaska

Nya Carnegie-bryggeriet och IVL brygger öl – på renat avloppsvatten.

Kopparbergs gjorde vinst

Ger Ikea-korvarna en match

Biltema satsar på kaféverksamheten – växer med 30 till 40 procent per år.

Triumf Glass kör helgpass i värmen

Ny ordförande i DLF

Norska ”Swish” tar över från servitörerna

Appen Vipps sköter beställningarna.

Monster ville få bort svensk logga – fick nej

Smakbruket i Tomelilla fick rätt mot energidrycksjätten.

Prata Mat:Bruce Hill

Möt Bruce Hill, kock från Kalifornien som gav försmak på sitt gästspel som äger rum i höst på Vassa Eggen.

Esperanto öppnar Sommarsalongen

När matsalen tar sommarpaus öppnar pop up-restaurang i loungen.

Årets Sibylling korad

Prisades på kedjans konvent.

Svensktillverkad Manhattan-vodka blir första på nästan 100 år

Första lagliga destilleriet sedan 1920-talet.

Här öppnar 7-eleven sin deli

Ny ordförande för Fiskbranschen

Pontus Björkdahl ny hållbarhetschef på Retursystem

Prata Mat: Peter Halldén

Reitan blir postombud

Efter Gast Kavalleriet

1

Wolt till Gävle

Från Lund till Malmö

Första färskpotatisen är här

Snabbmatskedjan står för bröllopsmaten

Framgång för McDonalds strategi

Restaurangerna fortsätter att växa

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.155