23948sdkhjf

50 världsbästa restaurangerna listade, ingen svensk

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Eleven Madison Park i New York är etta på listan över världens 50 bästa restauranger. Den ägs av Will Guidara och Daniel Humm, den senare har jobbat i kök sedan han var 14 och fick sin första Michelin-stjärna när han var 24 år. Sverige lyckas inte heller detta år får med någon restaurang på listan medan Danmark har två.

Noma som tidigare toppat listan är nu stängd. Men två andra Köpenhamns-krogar rycker fram: Geranium går fram 9 platser till nummer 19 och Relæ ligger på nummer 39. Fäviken har åkt ned från numer 19 till 57, och finns nu med bland de 50-100 bästa.

1: Eleven Madison Park, New York
2: Osteria Francescana (Italien)
3: El Cellar De Can Rocca (Girona)
4: Mirazur (Menton, Frankrike)
5: Central (Lima)
6: Asador Etxebarri (Axpe, Spanien)
7: Gaggan (Bangkok)
8: Maido (Lima)
9: Mugaritz (San Sebastian)
10: Steirereck (Wien)
11: Blue Hill (New York)
12: Arpège (Paris)
13: Alain Ducasse au Plaza Athénée (Paris)
14: André (Singapore)
15: Piazza Duomo (Alba)
16: D.O.M. (Sao Paulo)
17: Le Bernardin (New York)
18: Narisawa (Tokyo)
19: Geranium (Köpenhamn)
20: Pujol (Mexico City)
21: Alinea (Chicago)
22: Quintonil (Mexico City)
23: White Rabbit (Moskva)
24: Amber, (Hongkong)
25: Tickets (Barcelona)
26: The Clove Club (London)
27: Ledbury (London)
28: Nahm (Bangkok)
29: Le Calandre (Rubano, Italien)
30: Arzak (San Sebastian)
31: Alléno (Paris)
32: Atica (Melbourne)
33: Astrid (Lima, Peru)
34: Zwolle (De Librije, Holland)
35: Septime (Paris)
36: Dinner (London)
37: Saison (San Francisco)
38: Azurmendi (Larrabetzu, Spanien)
39: Relæ (Köpenhamn)
40: Cosme (New York)
41: Ultraviolet (Shanghai)
42: Boragó (Santiago)
43: Reale (Castel Di Sangro, Italien)
44: Brae (Birregurra, Australien)
45: Den (Tokyo)
46: L'Astrance (Paris)
47: Vendôme (Köln)
48: Tim Raue (Berlin)
49: Tegui (Buenos Aires)
50: Hof Van Cleve (Kruishoutem, Belgien)
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Sveriges första rödbetskokeri

Sydgrönts vd om den nya produktionen i Findus gamla lokaler i Bjuv.

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Skånska matprofiler prisade

Restaurang Vollmers utsedd till Årets skånska krog för andra året i rad.

Sveriges första kattcafé

Nyhetsbrev

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Arkiv

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Pizza Hut tappar långvarig vd

Cateringföretag vill expandera

Ny grillrestaurang på Avenyn

The Prime Grill del av en förnyelseprocess som pågår i hela området.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.09