Matkedjor till Östersunds stadskärna

| Av Dagmar Forne | Tipsa redaktionen

Nya restauranger öppnar på löpande band och östersundsborna gillar sina nya mötesplatser.

Det är fastighetsbolaget Diös som i ett pressmeddelande skriver om den ökande restaurangtätheten i staden. De hänvisar till HUI-siffror som visar att efterfrågan på fler upplevelsebaserade mötesplatser har ökat påtagligt sedan 2010. HUI ser också en tydlig ökning av omsättningstillväxten i restaurangbranschen.

”Att Östersund satsar på ännu fler kaféer och restauranger bidrar därför på ett positivt sätt till utvecklingen av stadskärnan”, skriver Diös.

De senaste månaderna har flertalet nya restauranger öppnats i Östersunds city. Senast Grekiska Kolgrillsbaren på Prästgatan, Pinchos på Thoméegränd och Sea Street Sushi på Storgatan.

-       Vi har alltid sett kaféer och restauranger som en viktig del av den levande stadskärnan och nu visar även siffrorna från HUI att efterfrågan på den typen av mötesplatser ökar, säger Malin Runberg, affärsområdeschef,Diös.

Kaféer har blivit ett allt vanligare och viktigare inslag i stadskärnan. De fungerar som ett vardagsrum utanför hemmet och som mötesplats/kontor för både arbetande och studenter. Inom restaurangsektorn syns en ökad tillväxt inom segmenten ”casual dining” och ”fast casual”, som underlättar spontana restaurangbesök i vardagen.

-       Vi märker tydligt att efterfrågan på nya etableringar inom kafé och restaurang har ökat de senaste åren och Östersund har verkligen blommat ut med en bra mix av olika koncept. Det finns något för alla smaker. Jag vill verkligen rekommendera alla att botanisera i stans utbud nu i sommar. Vi utvecklar gärna våra lokaler för fler upplevelser och det känns jättekul att Östersund kan erbjuda så många olika matkoncept, fortsätter Malin Runberg.

-       Vi har fått en fantastisk start på Texas Longhorn. Det saknades en amerikansk köttrestaurang i city och Östersund har en stor potential. Målet är att konceptet ska finnas i flertalet småstäder i norra Sverige, säger Emelie Dillner, franschisetagare och restaurangchef, Texas Longhorn Östersund. 

Källa: Diös


Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

En pizza på Kvantum

Icabutik i Umeå satsar på snabbmat.

Ny vd för Santa Maria

Paulig Group internrekryterar.

Originalbagarn ska baka mer

Bagerijätte i nytt utökat avtal med Coop.

Branschmässa 10-årsjubilerar

I september är det dags för Fastfood & Café och Restaurangexpo i Göteborg.

Nu öppnar Västra Porten

Jubileumsvecka för Carlsberg

På måndagen inviger bryggerikoncernen jubileumsveckan med anledning av bryggerikoncernens 170-åriga födelsedag.

Station med snabbmatssatsning

Arkiv

Veganskt hos Konstfack

Nu har The Plant öppnat andra restaurangen.

Pizzabakeren i expansionstagen

Asiatiskt till Ekholmen

I vår utökas restaurangutbudet vid Ekholmen centrum i Linköping.

Framtidens läskflaska är gjord av trä

Max till Rotebro

Hamburgerkedajn öppnar andra restaurangen i Sollentuna.

Arla i rekryteringstagen

Mejerijätten plockar logistikdirektör från P&G Norden. Hon tar även plats i ledningsgruppen.

Amazon vill sälja ofryst färdigmat

Han är världens bästa konditor

Smålänning har korats av bagare från hela världen.

Restaurangerna ökade under juni

Godis kan klassas som nyttigt

Coop öppnar butik med enbart snacks

Boulebar storsatsar

I september öppnar tionde restaurangen, denna gång i ett tidigare tryckeri.

Ny sushi i Vellinge

Pinchos till Piteå

Restaurangkedjan planerar för fler restauranger i Norrland.

Ny vd för Visita

Nu stänger vi för semester. Öppnar åter i augusti.

Svenskar vill äta svenskt på snabbmatställen

Härmapor belönas

Branschen öppnar dörren till Sverige

”Konsumenter vill göra rätt”

Lönsamt med direktkontakt

Måltidsbegrepp luckras upp

Möjligt minska matsvinnet

Ny roll för leverantörer

Ny vd på iFoodbag

Tar kryddan till högre höjder

Kyckling-kedja intar Västerås

Ny snabbmatsaktör vänder branschlogiken

Sänd till en kollega

0.147