Matkedjor till Östersunds stadskärna

| Av Dagmar Forne | Tipsa redaktionen

Nya restauranger öppnar på löpande band och östersundsborna gillar sina nya mötesplatser.

Det är fastighetsbolaget Diös som i ett pressmeddelande skriver om den ökande restaurangtätheten i staden. De hänvisar till HUI-siffror som visar att efterfrågan på fler upplevelsebaserade mötesplatser har ökat påtagligt sedan 2010. HUI ser också en tydlig ökning av omsättningstillväxten i restaurangbranschen.

”Att Östersund satsar på ännu fler kaféer och restauranger bidrar därför på ett positivt sätt till utvecklingen av stadskärnan”, skriver Diös.

De senaste månaderna har flertalet nya restauranger öppnats i Östersunds city. Senast Grekiska Kolgrillsbaren på Prästgatan, Pinchos på Thoméegränd och Sea Street Sushi på Storgatan.

-       Vi har alltid sett kaféer och restauranger som en viktig del av den levande stadskärnan och nu visar även siffrorna från HUI att efterfrågan på den typen av mötesplatser ökar, säger Malin Runberg, affärsområdeschef,Diös.

Kaféer har blivit ett allt vanligare och viktigare inslag i stadskärnan. De fungerar som ett vardagsrum utanför hemmet och som mötesplats/kontor för både arbetande och studenter. Inom restaurangsektorn syns en ökad tillväxt inom segmenten ”casual dining” och ”fast casual”, som underlättar spontana restaurangbesök i vardagen.

-       Vi märker tydligt att efterfrågan på nya etableringar inom kafé och restaurang har ökat de senaste åren och Östersund har verkligen blommat ut med en bra mix av olika koncept. Det finns något för alla smaker. Jag vill verkligen rekommendera alla att botanisera i stans utbud nu i sommar. Vi utvecklar gärna våra lokaler för fler upplevelser och det känns jättekul att Östersund kan erbjuda så många olika matkoncept, fortsätter Malin Runberg.

-       Vi har fått en fantastisk start på Texas Longhorn. Det saknades en amerikansk köttrestaurang i city och Östersund har en stor potential. Målet är att konceptet ska finnas i flertalet småstäder i norra Sverige, säger Emelie Dillner, franschisetagare och restaurangchef, Texas Longhorn Östersund. 

Källa: Diös


Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

OK satsar på ”Den vilda kocken”

OK Västerbotten plockar in ett lokalproducerat koncept från ”Den vilda kocken” till flera av sina stationer i länet.

Träningshajpen skapar nya mellanmål

Kedjorna vill se lagstiftning om energidryck

Kiosk med nytt namn

Webhallen får kafébesök

Ny vd för McDonald´s Norden

Han är ny vd för restaurangkedjan i Norden. Därtill har restaurangkoncernen en ny finanschef.

Nyhetsbrev

Rasta förvärvar Gastropub

Arkiv

Menigo tar in ny affärsområdesdirektör

Restaurangkedjor till Söder

De öppnar i nya Söder, tidigare Söderpunkten, i Helsingborg.

Pinchos vd en vinnare

Risifrutti drar ned på sockret

Stationspris till Rondellen

Malmökafé prisat

För kunden i farten

Mindre mjölsäckar - bättre arbetsmiljö

Arbetsförhållande för anställda inom bagerier och konditorier ska underlättas med nya lättare mjölsäckar. Säckarnas vikt är lägre än branschstandard.

Medelhavshetta lyfter Coca-Cola

Här är årets finalister i Fast Food Awards

Nu är 21 finalister korade däribland Asylodlarna, Johan & Nyström, Taku Taku, Duni, Wellme, Totemo Ramen och Jinx Food Truck.

Mocca Deli till Örebro

Kafékonceptet expanderar utanför hemstaden Eskilstuna.

Pilotrestaurang för Fazer

Fazer Food & Co öppnar i Nordstan i november.

Max kan vinna åtråvärt hederspris

Premiär för Coops saluhall – på nätet

Cafékedja startar crowfundingkampanj

Redfellas vill bli kundägd cafékedja och öppnar investeringsrunda.

Vilka vinner 2018?

I veckan tillkännages de nominerade till Fast Food Awards som äger rum i Malmö i januari.

Interna organisationsförändringar på Liseberg

Fazer förvärvar Froosh

Pinchos-grundare i entreprenörstävling

Johan & Nyström till Göteborg

Med Oumph hos Whole foods

Två nya medlemmar i Kött- och charkföretagen

Bensinstationskedja med ny vd

Chefsduo lämnar McDonald´s

Högt förtroende för livsmedelsindustrin

Juicekoncept till Femman

Wayne´s nyinviger i Hallarna

Menigo sponsrar Stella

Utmärkelse till Max

Sänd till en kollega

0.093