23948sdkhjf

Trio till Matsmart

Matsvinnsföretaget plockar in namnkunnig trio för att kunna fortsätta expansionen. Därtill kliver tidigare Unileverchef in i rådgivande roll.

Köp- och säljsajten Avitos grundare Jonas Nordlander och Filip Engelbert och Adlibris vd Johan Kleberg kliver in i Matsmart. Därtill får aktören draghjälp av Christopher Slim som går in i en rådgivande roll. Slim är partner och investment manager på Do Good Invest och hade tidigare ansvarat för varumärkesbyggande hos Unilever.

Jonas Nordlander och Filip Engelbert har tidigare investerat i Karma och Why Waste som har likanande fokus som Matsmart.

– Matsmart är en pionjär på marknaden för att minska det enorma matsvinnet vi har i Sverige, och i förlängningen också i resten av världen. Jag handlar själv på Matsmart och gillar det breda utbudet tillsammans med sajtens användarvänlighet. Matsmart lyckas kombinera minskat matsvinn med att göra både konsumenter och producenter nöjda,säger Filip Engelbert i en kommentar.

Krishan Kent, tidigare inköpsdirektör på Orkla Foods, samt Andreas Lee och Anders Örbom, grundare av Norm, är sedan tidigare med i Matsmarts rådgivande samling.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062