Hur hållbar är skollunchen?

| Av Redaktionen | Tipsa redaktionen

Skolluncherna på menyn under Almedalsseminarium.

Varje dag serveras 1,3 miljoner portioner i skolmat i Sverige. Men hur hållbar är maten och hur enkelt är det för svenska skolungdomar att göra medvetna val?

Det är några av de frågor som kommer att avhandlas under ett lunchseminarium i Almedalen anordnat av Svensk Fågel i samarbete med Fri Köpenskap. Medverkande i samtalet kommer bland annat att vara civilminister Ardalan Shekarabi (S) och moderator är Madeleine Westin.

Lunchseminariumet kommer att hållas i Almedalspaviljongen onsdagen den 5 juli klockan 12.


Medverkande i paneldiskussionen:

  • Ardalan Shekarabi (S), civilminister
  • Maria Masoomi, matvisionär
  • Maria Lange, doktorand i kostvetenskap
  • Jenny Andersson, ordförande Svensk Fågel
  • Helena Nanne, andre vice ordförande MUF
  • Henrik Malmrot, förbundsordförande Ung Vänster.


Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Produkterna som kan bli ”Årets matbluff”

Fem produkter tävlar om skamligt pris.

Wiggo Wraps expanderar

I vinter öppnar måltidskonceptet fjärde och femte enheten och därefter väntar större expansion för konceptet som blir en wrapkedja.

Sockrets hälsoeffekter ska utredas

Vegme levererar till restaurangkedja

De ska ta tillbaka korvkiosken

Mikael Norberg och Roland "Rolle" Persson är duon bakom nya Korvkultur, ett nytt koncept för gourmetkorv.

Bakar du Sveriges bästa pizza?

Nu är det dags att anmäla sig till årets upplaga av Pizza-SM.

Nyhetsbrev

Domino´s storsatsar

Ska öppna 100 restauranger och butiker i Sverige. Den svenska expansionen ska ledas av en tidigare chef på Scandic Hotels.

Arkiv

Här öppnar Bastard Burgers

I april öppnar hamburgerkedjan i centrala Östersund.

Bjärefågel i samarbete med Tareq Taylor

Tillsammans med kändiskocken lanserar man nytt matkoncept till dagligvaruhandeln.

Här är årets ”udda” semlor

Pinchos med cityetablering

Ikea Food services lanserar globala inköpskriterier

Krav för kycklingproduktion först ut när Ikea Food services lanserar program för hållbart jordbruk.

Klimatutmaningar för kaffeodlarna

Kafékedja till Luleå

Paulig får ny vd

Digital nystart

Finsk tacokedja till Sverige

Beijing8 satsar i Norge

Restaurangnätverk i Umeå

Kommunen har dragit igång restaurangnätverk för arbete med hållbarhets- och miljöfrågor.

Här öppnar KFC

Tex Mex till Eskilstuna

Matsvinnstorg i Söderhallarna

Hon öppnar pop up för minska matsvinnet och delar ut livsmedelsprodukter som annars skulle kastas.

Oumph fick norskt food service-pris

Skärpt straff för matfusk föreslås

Unbakery till NK

"En spänstig deg är pizzans själ"

Sju produkter står för hälften av matsvinnet

Möte för livsmedelsexport

Sushi Yama till Ica

Burgerkedja till Södermalm

Ny chef på Fazer Bageri

KFC hem

Tillbaka på Food for Progress

Brittisk kedja satsar på kaffebar i butiker

Göteborgs mesta kafé

Atria säljer till Sibyllas franchisetagare

Harrys till Eslöv

Sänd till en kollega

0.199