Finalisterna i Årets Arbetsplats 2017 utsedda

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Här är företagen som tävlar om krogföretagens nya superpris.

Finalisterna i det nyinstiftade priset Årets Arbetsplats 2017 är:

Mat- och dryckesavdelningen på Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby.

Hantverket Mat&Bar i Stockholm

Sigtunahöjden Hotell & Konferens AB i Sigtuna

Priset delas ut under Restauranggalan som arrangeras för tionde gången och äger rum på Cirkus i Stockholm 16 oktober och tidningen R&S och Jonas Sundin och Lars Larssson, Majola Restaurangkonsult, är initiativtagare till studien och priset.

– Det finns massor av otillsatta tjänster i branschen. Det finns massor av människor som älskar yrkeslivet på krogen, men personalomsättningen är trots det hög. Vi frågade oss varför ekvationen inte går ihop och började jakten på de bästa arbetsplatserna på landets restauranger, säger Lisbeth Rauden, chefredaktör på branschtidningen RS Restauranger & Storkök.

Till grund för det nya priset ligger en unik nationell studie som tagits fram av tidningen R&S tillsammans med bemanningsföretaget Majola. Den nationella studien är baserad på frivilliga enkätundersökningar där 250 restaurangföretag i Sverige deltagit.

Studien har genomförts i flera steg; från undersökning med frågor om arbetsmiljö, ledarskap och företagskultur till djuplodande enkät bland medarbetarna på arbetsplatsen. Utifrån resultatet av enkäten har en bedömning och analys genomfört. De tre finalföretagen har rankats högst och utmärkt sig inom arbetsvillkor, ledarskap och företagskultur.

Nu ska juryn besöka de tre nominerade arbetsplatserna för att samla in kompletterande uppgifter både genom bokade möten och ”mystery guest”-besök.

Informationen från de avslutande besöken kommer sedan att analyseras för att utse en vinnare.

– Det handlar inte bara om att utse en vinnare utan också om att beskriva vad som skapar bra arbetsplatser och visa på de goda arbetsgivarnas strategier. Vi gör detta för att gå till botten med rekryteringsproblematiken, visa på de goda förebilderna och därmed ge konkreta exempel på vad man faktiskt kan göra för att lyckas rekrytera och behålla personal. God företagskultur ger bättre gästupplevelser och ökad lönsamhet, säger Lars Larsson, Majola.

Enkäten, som psykologer på Konsultföretaget Wildfire upprättat, är genomförd av Quicksearch och svaren är anonyma. En sammanfattning av den nationella studien presenteras i en rapport i samband med utdelningen av priset Årets Arbetsplats.



Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Quorns passning till KFC i kycklingkris

Boulebar med ny delägare

Investeringsbolag går in som ny delägare Pied Tanca Group.

KFC har stora kycklingproblem i Storbritannien

Fler än 500 av 900 Kentucky fried chicken-restauranger i landet har tillfälligt stängt på grund av leveransproblem.

Äggröra hos Preem

Snart påbörjas Trocadero-flytten

I maj förra året stod det klart att Spendrups tar över all tillverkning av den klassiska läskedrycken Trocadero. Nu är det snart dags för en av licenstillverkarna att trappa ner – och ersätta produktionen.

Linnea & Basilika öppnar nytt

Nyhetsbrev

De tävlar i Årets bagare

Arkiv

Karma till Storbritannien

Woki in - Satori ut

Efter första etableringen i Göteborg öppnar asiatiska restaurangkonceptet i Malmö i sommar.

Provsmakning inför Food Tech

Sotad ålmal, odlad i Surte, serverades när Food Tech bjöd på en provsmakning inför eventet i mars. Fokus är hur teknik och innovationer ska kunna bidra till framtidens hållbara mat.

Juicekedja till Linden

Sibylla öppnar nytt i Västerås

Käk hos Circle K

Bensinstationskedjan lanserar Petters och Käks ”Håll-käften”-burgare på 295 fullservicestationer i Sverige.

Flygplatsfika hos Arket

Mat viktig del i omdaning av NK

Varuhuset i Stockholm bygger om och ut och lägger också fokus på mat och det dukade bordet.

Fler bagare behövs

Brämhults bantar förpackning

Bowls i Umeå

Tidigare Arla-bageri köps upp igen

Max fortsätter satsa i Norge

Max Burgers har öppnat på Stavanger flygplats. 40 till 50 restauranger ska öppna i Norge inom tio år.

Semmelkriget vill inte ta slut

Har du koll på alla olika varianter inför fettisdagen?

Årets köpmän korade

De plockade hem priser vid Reitan Conveniences årliga riksmöte.

Duni köper förpackningsbolag

Ikea-köttbullarna får ny kompis: Tysk växtlasagne

Möbeljätten fortsätter satsningen på hållbar mat och lanserar en lasagne där proteinet kommer från havre och gula ärter.

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Premiär för Eataly

Gateau till Finland

Rätt musik ökar försäljningen

Food for Progress rekryterar från Krav

Tid för te

Chokladkafé satsar på franchise

Snart dags för Fast Food Awards

Paulig investerar i kaffe-startup

Kafékedja till Sydostasien

E-handel för B2B halkar efter

Sockrets hälsoeffekter ska utredas

Sänd till en kollega

0.19