23948sdkhjf

Finalisterna i Årets Arbetsplats 2017 utsedda

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Här är företagen som tävlar om krogföretagens nya superpris.

Finalisterna i det nyinstiftade priset Årets Arbetsplats 2017 är:

Mat- och dryckesavdelningen på Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby.

Hantverket Mat&Bar i Stockholm

Sigtunahöjden Hotell & Konferens AB i Sigtuna

Priset delas ut under Restauranggalan som arrangeras för tionde gången och äger rum på Cirkus i Stockholm 16 oktober och tidningen R&S och Jonas Sundin och Lars Larssson, Majola Restaurangkonsult, är initiativtagare till studien och priset.

– Det finns massor av otillsatta tjänster i branschen. Det finns massor av människor som älskar yrkeslivet på krogen, men personalomsättningen är trots det hög. Vi frågade oss varför ekvationen inte går ihop och började jakten på de bästa arbetsplatserna på landets restauranger, säger Lisbeth Rauden, chefredaktör på branschtidningen RS Restauranger & Storkök.

Till grund för det nya priset ligger en unik nationell studie som tagits fram av tidningen R&S tillsammans med bemanningsföretaget Majola. Den nationella studien är baserad på frivilliga enkätundersökningar där 250 restaurangföretag i Sverige deltagit.

Studien har genomförts i flera steg; från undersökning med frågor om arbetsmiljö, ledarskap och företagskultur till djuplodande enkät bland medarbetarna på arbetsplatsen. Utifrån resultatet av enkäten har en bedömning och analys genomfört. De tre finalföretagen har rankats högst och utmärkt sig inom arbetsvillkor, ledarskap och företagskultur.

Nu ska juryn besöka de tre nominerade arbetsplatserna för att samla in kompletterande uppgifter både genom bokade möten och ”mystery guest”-besök.

Informationen från de avslutande besöken kommer sedan att analyseras för att utse en vinnare.

– Det handlar inte bara om att utse en vinnare utan också om att beskriva vad som skapar bra arbetsplatser och visa på de goda arbetsgivarnas strategier. Vi gör detta för att gå till botten med rekryteringsproblematiken, visa på de goda förebilderna och därmed ge konkreta exempel på vad man faktiskt kan göra för att lyckas rekrytera och behålla personal. God företagskultur ger bättre gästupplevelser och ökad lönsamhet, säger Lars Larsson, Majola.

Enkäten, som psykologer på Konsultföretaget Wildfire upprättat, är genomförd av Quicksearch och svaren är anonyma. En sammanfattning av den nationella studien presenteras i en rapport i samband med utdelningen av priset Årets Arbetsplats.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

De skapar app för matbedömning

Stockholmsbutikens lilla storsatsning

Petite Sabis ska locka med färdigmat och servering i köpcentret.

Dags för tionde Krogveckan

Couet och Thureson satsar på mat med bröd

Dos Gringos ut och Manufacture in när matscenen i Ringens köpcentrum förnyas.

Värsta yrkesgruppen att servera

De är bäst på att rädda mat

Nyhetsbrev

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Arkiv

Sveriges första rödbetskokeri

Sydgrönts vd om den nya produktionen i Findus gamla lokaler i Bjuv.

Restaurangleverantör slutar med tobak

Sologäster välkomnas till Oaxen

Skånska matprofiler prisade

Restaurang Vollmers utsedd till Årets skånska krog för andra året i rad.

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Svampgruvan i Kiruna stängs

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.149