23948sdkhjf

Algföretaget knep årets Livsmedelspris

Återvändande vd:n tog emot pris på Livsmedelsdagarna.

Simris Alg, företaget som utvecklar kosttillskott baserad på alger tilldelades under en ceremoni på en bankett under livsmedelsdagarna i Tylösand det anrika Livsmedelspriset, ett pris som delats ut sedan 1964.

Priset får de för att de utvecklat och marknadsfört en ny produkt baserad på alger innehållandes omega 3. Med på ceremonin och mottagare av priset var Fredrika Gullfot, företagets grundare och vd som nyligen återgick till den posten för drygt en månad sedan.

Så här löd juryns motivering:
"Med oerhörd energi och en vision om att bli en föregångare i den biobaserade ekonomin startade Fredrika Gullfot Simris Alg.
Hon ställde sig frågan: Vad kan en av världens allra äldsta livsformer lära oss moderna människor? Hon upptäckte att det var onödigt att omega-3-tillskotten bidrar till utfiskningen, när det är i algerna som det goda finns. Där började en framgångssaga som i dag är en världsberömd algfarm. Ingen kan tveka om Gullfots känslor för alger, hon beskriver det som en kärlekssaga.
Bakom alla succéer finns en eldsjäl – Fredrika Gullfot är en strålande företrädare för ett innovativt och affärsdrivande livsmedelsföretag.”

Övriga nominerade var:
Tina-Marie Qwiberg
Foodtruster
Chokladfabrikör Jenny Berg
Simris Alg
meNY
Food Venture and Partnering Day
Sofia Kocher – Musselfeed
Jon Hillgren – Hernö Gin
Kronfågel
Christina Möller
Östgötasvamp AB

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094