23948sdkhjf

Han fixar lunchmat av svinn

Stockholms Stadsmission öppnar café och lunchrestaurangen MatRätt.

Café och lunchrestaurangen MatRätt är Stockholms Stadsmissions senaste tillskott inom ramen för arbetsintegration och att bidra till att minska onödigt matsvinn och ska initialt hålla öppet fram till oktober 2018.

Menyn består av alternativen gryta, paj och soppa och maten tillagas till stor del av donerad mat från livsmedelsindustrin och dagligvaruhandeln som tas om hand hos Stockholms Stadsmissions Matcentralen i Veddesta köpcentrum.

Vi vill skapa möjligheter för människor att närma sig arbetsmarknaden via arbetsträning, något som vi har mycket positiva erfarenheter av från våra andra verksamheter. På sikt kommer MatRätt ta emot 8-10 personer för arbetsträning, säger Johan Rindevall, verksamhetschef Stockholms Stadsmission Matcentralen i en kommentar.

Projektet är delfinansierat av Tillväxtverket.

Stockholms Stadsmission driver i dag två så kallade social supermarkets – Matmissionen i Veddesta köpcentrum och i Hägersten. Inom Matcentralen finns även ett centrallager som förutom leveranser till de båda butikerna förser 14 sociala verksamheter i Stockholmsområdet med livsmedel.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062