Pinchos vd en vinnare

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Restaurangkonceptets vd och grundare tilldelades på måndagskvällen entreprenörspris. Nyligen öppnade kedjan första restaurangen i Oslo.

Restaurangkedjan Pinchos grundare och vd Magnus Larsson med företaget Pincho Nation utnämndes under måndagskvällen till västra Sveriges främsta entreprenör i EY:s entreprenörsutmärkelse EY Entrepreneur Of The Year.

Magnus Larsson öppnade första restaurangen för konceptet i Göteborg 2012 och  i dag finns 41 stycken runt om i Sverige. Under innevarande höst påbörjades en utlandsexpansion och nyligen öppnade den första restaurangen i Oslo. Under 2018 ska restauranger etableras i Finland och Danmark och ambitionen är att ta konceptet till USA.

Juryns motivering löd:

Med en ny banbrytande affärsmodell och digital lösning har denna entreprenör ”hittat en diamant i gruset” och lyckats skapa god lönsamhet i en lågmarginalbransch. Med ett helt nytt synsätt, envishet och mod, har man förändrat en traditionell verksamhet och skakat om en hel bransch. Genom fokus på effektivitet har entreprenören hittat ett sätt att hushålla och spara på resurser - ett skolboksexempel på hur hållbarhet skapar lönsamhet!

Vinnarna från västra regionen ska nu möta vinnarna i de övriga fem regionfinalerna i Sverigefinalen i Stockholms stadshus 25 januari. Den nationella huvudprisvinnaren representerar Sverige i världsfinalen i Monte Carlo i juni.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Svenska ägg kan bli dyrare efter extrema värmen

Anledningen: Ökat pris på foder.

Årets bästa viltmatsrestaurang och Årets viltmatskock utses i höst

Nomineringsprocessen är i full gång.

Läskgigant köper Sodastream

Köper kolsyreföretaget för miljarder.

Hotell Borgholm med ny ägare

I mars aviserade Karin och Owe Fransson att verksamheten var till salu och nu är det klart med ny ägare.

Därför kommer inte Max att börsnoteras

Richard Bergfors i intervju om 50-årsjubileet, satsningen utomlands och kedjans framtid.

Från Gotthards till Norrlandsoperan

Nyhetsbrev

Han går till Qvanti

Arkiv

Vill främja hållbart fiske

Kocken och kreativa ledaren kan numera också titulera sig ambassadör för hållbart fiske.

De ska sköta ruljansen på Bank Hotel

Boom för alkoholfritt öl: Upp 56 procent

Ny nod för life science och livsmedel

Mer kapital till Karma- fortsatt expansion i Europa

Sommaren innebar hög tillväxt för Alvestaglass

Snabbare med samma smakkaraktär

Han vidareutvecklar Mr Voon med nattöppen asiatisk streetbar.

Jobb & Karriär
Hon ska få fler att upptäcka Oumph

Wayne’s Coffee breddar veganskt utbud

Inför fler rätter med Oumph på menyn.

Från Sture till Brasserie 1742

Kock i modekampanj

Medgrundare av Stockholmskrogen Matateljén syns i modekedjan Uniqlos kampanj.

Läget akut för svenska flodkräftan

Men trots att arten är nära utrotning uppmanas svenskarna att prioritera den före signalkräftor.

Här öppnar Subway och Sibylla

2

Nu har sista munken sålts

MAP-packat växande trend i bagerinäringen

Hotel Rogge i nya händer

Nu startar äppelskörden

Ny chef för Stockholm Circle

Ölen kan bli dyrare

”Århundradets kock” har gått ur tiden

Paulig rekryterar ny HR-chef

Klassisk korv får klimatsmart kompanjon

Här öppnar Zócalo

Krispig fisk till city

Max vill skaka om Way out West

Coca-Cola höjer priserna

Esperanto i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.161