23948sdkhjf

Pinchos vd en vinnare

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Restaurangkonceptets vd och grundare tilldelades på måndagskvällen entreprenörspris. Nyligen öppnade kedjan första restaurangen i Oslo.

Restaurangkedjan Pinchos grundare och vd Magnus Larsson med företaget Pincho Nation utnämndes under måndagskvällen till västra Sveriges främsta entreprenör i EY:s entreprenörsutmärkelse EY Entrepreneur Of The Year.

Magnus Larsson öppnade första restaurangen för konceptet i Göteborg 2012 och  i dag finns 41 stycken runt om i Sverige. Under innevarande höst påbörjades en utlandsexpansion och nyligen öppnade den första restaurangen i Oslo. Under 2018 ska restauranger etableras i Finland och Danmark och ambitionen är att ta konceptet till USA.

Juryns motivering löd:

Med en ny banbrytande affärsmodell och digital lösning har denna entreprenör ”hittat en diamant i gruset” och lyckats skapa god lönsamhet i en lågmarginalbransch. Med ett helt nytt synsätt, envishet och mod, har man förändrat en traditionell verksamhet och skakat om en hel bransch. Genom fokus på effektivitet har entreprenören hittat ett sätt att hushålla och spara på resurser - ett skolboksexempel på hur hållbarhet skapar lönsamhet!

Vinnarna från västra regionen ska nu möta vinnarna i de övriga fem regionfinalerna i Sverigefinalen i Stockholms stadshus 25 januari. Den nationella huvudprisvinnaren representerar Sverige i världsfinalen i Monte Carlo i juni.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Matleveranstjänst till Göteborg

De deltar i Nordic Organic Food Fair-mässan

De visar upp trender inom ekologisk mat på Malmömässan.

Han öppnar i Teatern

Matscen får tillskott av mer veganskt.

Ölbrist i klimatförändringarnas spår

Förutom brist på den populära rusdrycken väntas även priserna stiga.

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Nyhetsbrev

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Arkiv

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Bagerikedja mer innehållstransparenta

Sibylla där två vägar möts

Ny franchisetagare räknar med att 20 000 fordon varav mycket ren yrkestrafik ska borga för gott gästunderlag.

Kock i matkassesamarbete

Livsmedelsverket stoppar försäljning av 52 ton nuggets

Frantzén öppnar i Astoria

Öppnar brasseri i tidigare biograf på Nybrogatan i Stockholm.

Årets konditor mest nöjd med desserten

Nääs Fabrikers konditor Disa Molin gick segrande ur striden.

Vann med havsabborre

Tog hem europeisk tävling för kockar inom mötesindustrin, Copper Skillet.

Bro Burger öppnar nytt

Två gånger gästspel

Renässans för kålroten

Här växer Max - öppnar fjärde restaurangen i Örebro

Burgerkedja på offensiven

De kan vinna Utstickarpriset 2018

Urban Deli snor ny vd från Ica

Axfoods-bolaget Urban Deli rekryterar Icas affärsområdeschef för färskvaror. ”Tar med mig mycket kunskap.”

Explosionen: Öppnar 104 butiker

Sju till nio butiker i veckan öppnas när kedjan nu sätter igång en enorm butiksexpansion för att konkurrera med restauranger och dagligvaruhandel. ”De har nog inte insett hur farliga vi blir”.

Sju miljoner bullar under en dag

Årets Fjällkock korad

Framtidslöfte - bästa commis utsedd

De vann för hållbarhetsarbete

Han är ny vd för Södra Teatern

Långa köer kostar 16,4 miljarder

Så ska Max minska klimatutsläppen

Växtbaserat på gourmetnivå

Oumph till Pizza Hut

Färdiglagat à la Operakällaren

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.145