Saltå Kvarns vd lämnar

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Johan Ununger lämnar Saltå Kvarn efter 15 år som vd.

Johan Ununger lämnar Saltå Kvarn och vd-posten efter 15 år. Han ska nu engagera sig i hållbarhetsfrågor i andra uppdrag, bland annat i Organic Sweden där han är ordförande. Han tillträdde som vd 2002.

Det har varit en fantastisk tid med fantastiska medarbetare. Utvecklingen för Saltå Kvarn ser bra ut och tiden är mogen för mig att sluta som vd och lämna över till nya krafter, nu när företaget ska ta ytterligare nya steg. Jag kommer att fortsätta arbeta med hållbarhetsfrågor i andra organisationer och uppdrag, bland annat genom Organic Sweden, säger Johan Ununger i en kommentar.

Organisationen ska bland annat på uppdrag av Jordbruksverket ta fram förslag till åtgärdsplan för att förverkliga de ekologiska målen i regeringens livsmedelsstrategi.

Johan Ununger är också ordförande och delägare i ett företag som arbetar med klimatkompensation och ska även arbeta med konsultuppdrag inom varumärkesbyggande hållbarhet.

Saltå Kvarn har inlett rekryteringsprocess för att finna en efterträdare till Johan Ununger. Under tiden leds företaget av ledningsgruppen och tillförordnad vd som tillsätts ur styrelsen.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Svenska ägg kan bli dyrare efter extrema värmen

Anledningen: Ökat pris på foder.

Årets bästa viltmatsrestaurang och Årets viltmatskock utses i höst

Nomineringsprocessen är i full gång.

Läskgigant köper Sodastream

Köper kolsyreföretaget för miljarder.

Hotell Borgholm med ny ägare

I mars aviserade Karin och Owe Fransson att verksamheten var till salu och nu är det klart med ny ägare.

Därför kommer inte Max att börsnoteras

Richard Bergfors i intervju om 50-årsjubileet, satsningen utomlands och kedjans framtid.

Från Gotthards till Norrlandsoperan

Nyhetsbrev

Han går till Qvanti

Arkiv

Vill främja hållbart fiske

Kocken och kreativa ledaren kan numera också titulera sig ambassadör för hållbart fiske.

De ska sköta ruljansen på Bank Hotel

Boom för alkoholfritt öl: Upp 56 procent

Ny nod för life science och livsmedel

Mer kapital till Karma- fortsatt expansion i Europa

Sommaren innebar hög tillväxt för Alvestaglass

Snabbare med samma smakkaraktär

Han vidareutvecklar Mr Voon med nattöppen asiatisk streetbar.

Jobb & Karriär
Hon ska få fler att upptäcka Oumph

Wayne’s Coffee breddar veganskt utbud

Inför fler rätter med Oumph på menyn.

Från Sture till Brasserie 1742

Kock i modekampanj

Medgrundare av Stockholmskrogen Matateljén syns i modekedjan Uniqlos kampanj.

Läget akut för svenska flodkräftan

Men trots att arten är nära utrotning uppmanas svenskarna att prioritera den före signalkräftor.

Här öppnar Subway och Sibylla

2

Nu har sista munken sålts

MAP-packat växande trend i bagerinäringen

Hotel Rogge i nya händer

Nu startar äppelskörden

Ny chef för Stockholm Circle

Ölen kan bli dyrare

”Århundradets kock” har gått ur tiden

Paulig rekryterar ny HR-chef

Klassisk korv får klimatsmart kompanjon

Här öppnar Zócalo

Krispig fisk till city

Max vill skaka om Way out West

Coca-Cola höjer priserna

Esperanto i konkurs

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.184