Saltå Kvarns vd lämnar

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Johan Ununger lämnar Saltå Kvarn efter 15 år som vd.

Johan Ununger lämnar Saltå Kvarn och vd-posten efter 15 år. Han ska nu engagera sig i hållbarhetsfrågor i andra uppdrag, bland annat i Organic Sweden där han är ordförande. Han tillträdde som vd 2002.

Det har varit en fantastisk tid med fantastiska medarbetare. Utvecklingen för Saltå Kvarn ser bra ut och tiden är mogen för mig att sluta som vd och lämna över till nya krafter, nu när företaget ska ta ytterligare nya steg. Jag kommer att fortsätta arbeta med hållbarhetsfrågor i andra organisationer och uppdrag, bland annat genom Organic Sweden, säger Johan Ununger i en kommentar.

Organisationen ska bland annat på uppdrag av Jordbruksverket ta fram förslag till åtgärdsplan för att förverkliga de ekologiska målen i regeringens livsmedelsstrategi.

Johan Ununger är också ordförande och delägare i ett företag som arbetar med klimatkompensation och ska även arbeta med konsultuppdrag inom varumärkesbyggande hållbarhet.

Saltå Kvarn har inlett rekryteringsprocess för att finna en efterträdare till Johan Ununger. Under tiden leds företaget av ledningsgruppen och tillförordnad vd som tillsätts ur styrelsen.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Sibylla öppnade i Lund

Ny restaurang på stationen.

Norska pizzajätten öppnade i Gävle

Ikea in i Svensk Dagligvaruhandel

Lämnar vd-posten på Operakällaren

Ny samverkansarena ska lyfta branschen till toppen

– Vi vill utveckla livsmedelssektorn till en svensk kärnsektor i världsklass, säger Per Arfvidsson, ordförande i styrgruppen för nya Sweden food arena.

Vegansk snabbmat på Fältöversten

Nyhetsbrev

Sommelierer i Nord- och Sydamerika gör upp

Arkiv

De vill förbättra folkhälsan med hotellsamarbete

Duon bakom hälsobloggen och podden Food Pharmacy samarbetar med hotellkedja.

Vuxenglass

Baileys samarbetar med Stockholmsbaserad glassproducent och lanserar glassmaker och glassbil för vuxna.

De står för kaffet

Italiensk kaffeleverantör har skrivit avtal med Stureplansgruppen.

Han blir tv-kock

Ekstedts gastronomiska möte

Pizzakedjan till Borås

Från kloak till flaska

Nya Carnegie-bryggeriet och IVL brygger öl – på renat avloppsvatten.

Kopparbergs gjorde vinst

Ger Ikea-korvarna en match

Biltema satsar på kaféverksamheten – växer med 30 till 40 procent per år.

Triumf Glass kör helgpass i värmen

Ny ordförande i DLF

Norska ”Swish” tar över från servitörerna

Appen Vipps sköter beställningarna.

Monster ville få bort svensk logga – fick nej

Smakbruket i Tomelilla fick rätt mot energidrycksjätten.

Prata Mat:Bruce Hill

Möt Bruce Hill, kock från Kalifornien som gav försmak på sitt gästspel som äger rum i höst på Vassa Eggen.

Esperanto öppnar Sommarsalongen

När matsalen tar sommarpaus öppnar pop up-restaurang i loungen.

Årets Sibylling korad

Prisades på kedjans konvent.

Svensktillverkad Manhattan-vodka blir första på nästan 100 år

Första lagliga destilleriet sedan 1920-talet.

Här öppnar 7-eleven sin deli

Ny ordförande för Fiskbranschen

Pontus Björkdahl ny hållbarhetschef på Retursystem

Prata Mat: Peter Halldén

Reitan blir postombud

Efter Gast Kavalleriet

1

Wolt till Gävle

Från Lund till Malmö

Första färskpotatisen är här

Snabbmatskedjan står för bröllopsmaten

Framgång för McDonalds strategi

Restaurangerna fortsätter att växa

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.11