Saltå Kvarns vd lämnar

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Johan Ununger lämnar Saltå Kvarn efter 15 år som vd.

Johan Ununger lämnar Saltå Kvarn och vd-posten efter 15 år. Han ska nu engagera sig i hållbarhetsfrågor i andra uppdrag, bland annat i Organic Sweden där han är ordförande. Han tillträdde som vd 2002.

Det har varit en fantastisk tid med fantastiska medarbetare. Utvecklingen för Saltå Kvarn ser bra ut och tiden är mogen för mig att sluta som vd och lämna över till nya krafter, nu när företaget ska ta ytterligare nya steg. Jag kommer att fortsätta arbeta med hållbarhetsfrågor i andra organisationer och uppdrag, bland annat genom Organic Sweden, säger Johan Ununger i en kommentar.

Organisationen ska bland annat på uppdrag av Jordbruksverket ta fram förslag till åtgärdsplan för att förverkliga de ekologiska målen i regeringens livsmedelsstrategi.

Johan Ununger är också ordförande och delägare i ett företag som arbetar med klimatkompensation och ska även arbeta med konsultuppdrag inom varumärkesbyggande hållbarhet.

Saltå Kvarn har inlett rekryteringsprocess för att finna en efterträdare till Johan Ununger. Under tiden leds företaget av ledningsgruppen och tillförordnad vd som tillsätts ur styrelsen.

Mer om:


Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Fazers minskade matsvinn: 750 ton mat

Fazer Food Services har minskat matsvinnet i restaurangerna och omräknat har 760 000 måltider sparats från att hamna i soptunnan.

Mattjänster i dust efter KKV-anmälan

Finländsk snabbmatskedja riktar sig mot Sverige

Med nytt koncept vill Kotipizza expandera mot nya marknader – däribland Sverige.

Sibylla till Öland

Kedjan öppnar restaurang i nya Triangeln i Borgholm.

McDonald´s satsar veganskt

Orkla Foods Anamma ha utvecklat vegansk burgare tillsammans med burgerkedjan.

Johan och Nyström expanderar i Göteborg

Rosteriet går från noll till tre kaféer i staden – och satsar även på kontorsförsäljning i området.

Nyhetsbrev

Pizzan som kulturarv

Nu är beslutet taget och det är fastslaget att napolitansk pizza är ett kulturarv.

Arkiv

Burgerkedja till Södermalm

Ny chef på Fazer Bageri

Starbucks storöppnar

Största coffeeshopen i världen har öppnat.

Jureskogs finalburgare

Hamburgerkedjan och kocken avslutar samarbetet efter två år med en finalburgare.

Burgare per cykel -Burger Bike

Istället för food truck- food bike. Trio satsar på matfranchisekoncept på cykel.

KFC hem

Tillbaka på Food for Progress

Polfärskt får ny vd

Hans Jacobson lämnar familjeföretaget Polfärsktgruppen efter 35 år och nära 20 år som vd.

Saltå Kvarns vd lämnar

Johan Ununger lämnar Saltå Kvarn efter 15 år som vd.

Hon vill expandera sushikoncept

Efter tre restauranger i Uppsala ska sushikonceptet expanderas.

Brittisk kedja satsar på kaffebar i butiker

De öppnar hälsokafé

Göteborgs mesta kafé

Atria säljer till Sibyllas franchisetagare

Med ätbara insekter i fokus

Nio svenska insektsmatsföretag står bakom nya livsmedels- och branschorganisation Insektsföretagen.

Reitan convenience vill dubbla matförsäljningen

Pressbyrån utvecklar sortimentet – lanserar lussekorv

Harrys till Eslöv

Pressbyrån och 7-Eleven slutar räkna kontanter

OKQ8 sätter personalen i rampljuset

H&M lockar med kaffe

Potatismjölken snart här

Social underjordisk odling

Veganska produktionen samlas i Eslöv

Livsmedelsföretagen brister i plastkunskap

Repövning på hamburgerkedja

Prego med sushi

Norsk pizza till Söder

Kedjorna vill se lagstiftning om energidryck

Sänd till en kollega

0.113