23948sdkhjf

Mattjänster i dust efter KKV-anmälan

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Tjänsten Hotmat har anmält Onlinepizza till Konkurrensverket – anklagelser som nu avfärdas.

I förra veckan anmäldes Onlinepizza till Konkurrensverket av den relativt nyetablerade och liknande tjänsten Hotmat.

I sin anmälan trycker Hotmat på att Onlinepizza använder sig av stora rabatter till både restauranger och slutkunder i flera mindre städer, där ett antal restauranger istället valt Hotmat för att hantera onlinebeställningar, skriver Dagens industri.

Dessutom anklagar Hotmat sin konkurrent för att inte ha tagit bort restauranger som avslutat samarbetet med Onlinepizza från hemsidan, utan låter dem ligga kvar med statusen offline.

Från Onlinepizzas håll avfärdar man anklagelserna.

– Det finns inget för Konkurrensverket att gå på, säger Onlinepizzas vd Daniel Strömberg till Di.

Läs också: Onlinepizzas vd kliver av

Enligt Daniel Strömberg har man mindre rabatterbjudanden i de städer där restaurangerna i större utsträckning valt Hotmat som tjänst, än vad Hotmat själva har. Han säger vidare att man valt att inte matcha Hotmats rabatter, då det "inte är en hållbar business".

Vad gäller restauranger som fortfarande listas på Onlinepizzas tjänst, men som istället gått över till Hotmat, säger Daniel Strömberg att det handlar om att göra korrekta uppsägningar av avtal. Det har de flesta restauranger inte gjort, vilket gör att de ligger kvar med en offline-status, menar han.

– För att avsluta ska de säga upp avtalet och skicka in vår utrustning. Får vi inte tillbaka grejerna så är avtalet inte uppsagt, juridiskt sett, säger Daniel Strömberg till Di.

Hotmat är baserat i Lidköping, och det är i just västsvenska städer som man sedan tidigare uppgett sig ha knutit till sig ett större antal kunder.


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Stockholm Culinary Team - galamatens mästare

Världens bästa regionala kocklandslag, Stockholm Culinary Team, lagade maten under Restauranggalan. Här är menyn.

Här öppnar pizzakedjan nytt

Restauranggalan 2018
Här är Restauranggalans alla vinnare!

Pristagare från hela landet hyllades under den tionde upplagan av Restauranggalan.

Restauranggalan 2018
Årets arbetsplats - Långbro Värdshus

Personalen ska vara lika nöjda som gästerna när det lämnar arbetet för dagen, sa krögaren och kocken Fredrik Eriksson när han mottog priset under Restauranggalan.

Restauranggalan 2018
Hon är årets hederspristagare

En märkbart rörd Karin Fransson förärades RS Restauranger & Storköks och Svenska kockars Hederspris.

Restauranggalan 2018
Operakällaren är årets krog

"Beviset på att fine dining aldrig går ur tiden".

Nyhetsbrev

Restauranggalan 2018
Årets krögare verkar i Helsingborg

Per Dahlberg på Restaurang Gastro är Årets Krögare.

Arkiv

Restauranggalan 2018
En leverantör att lita på

Årets Leverantör är Rational.

Restauranggalan 2018
Årets matsalsteam arbetar på Gastrologik

Att involvera alla är ledord för Stockholmskrogen som har Årets Matsalsteam.

Restauranggalan 2018
Årets kulturrestaurang ligger i Värnamo

Restaurang Syltan på konst- och designmuseet Vandalorum är Årets Kulturrestaurang.

Restauranggalan 2018
Han är årets innovatör

Kocken och krögaren Paul Svensson är en gastronomisk innovatör som sätter råvaror från växtriket främst.

Restauranggalan 2018
Årets klassiker finns i Malmö

Skånsk krog tog hem utmärkelsen Årets Klassiker, Årstiderna.

Restauranggalan 2018
Han är årets smakskapare

Rutabagas Mathias Dahlgren tilldelas utmärkelsen Årets Smakskapare.

Restauranggalan 2018
Årets Hållbara krog är K-Märkt Garnisonen

Nära samarbete med leverantörerna och matfilosofin att inte slänga något ledde till vinst i kategorin Årets Hållbara Krog.

Restauranggalan 2018
Luzette bjuder på årets kroginteriör

Till bords!

Restauranggalan 2018
Årets Sommelier - Peter Halldén

Han är utsedd till Årets Sommelier.

Restauranggalan 2018
Ölgäris gick segrande ur striden

Årets Ölutvecklare är Ölgäris, ett community för ölintresserad kvinnor och ickebinära som vill lära mer om och dricka öl, startat av Josefine Törnqvist.

Restauranggalan 2018
Årets Framtidslöfte - Fabian Olli Johanson

Han är korad till Årets Framtidslöfte vid Restauranggalan på Cirkus på måndagskvällen.

Restauranggalan 2018
Holy Greens får utmärkelsen Årets Hälsokrog

Restauranggalan 2018
Årets barkoncept finns i Uppsala

Årets Barkoncept är 7 Flaskor i Uppsala.

Restauranggalan 2018
Första priset utdelat - Årets Stipendiat

Han tiilldelades Svenska Kockars Förenings Ungdomsstipendium.

Restauranggalan 2018
Dags för Restauranggalan!

Ikväll äger Restauranggalan rum på Cirkus i Stockholm.

Kockduo till Frippes

Dumplingkedja öppnar fjärde restaurangen i år

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Bagerikedja mer innehållstransparenta

Livsmedelsverket stoppar försäljning av 52 ton nuggets

Bro Burger öppnar nytt

Två gånger gästspel

Burgerkedja på offensiven

De kan vinna Utstickarpriset 2018

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.163