23948sdkhjf

Matsvinnstorg i Söderhallarna

Hon öppnar pop up för minska matsvinnet och delar ut livsmedelsprodukter som annars skulle kastas.

Varje torsdag mellan 11 januari till 1 februari öppnar Foodloopz, som är en digital plattform för minskat matsvinn, Matsvinnstorget som är en pop up-butik i Söderhallarna i Stockholm. Här ska livsmedel som annars riskerar att kastas delas ut och i utbyte mot produkterna får kunderna donera valfri summa och hela överskottet går till välgörenhetsorganisationen Food2Change.

Foodloopz är ett nystartat företag som via sin digitala plattform hjälper företag att minska sitt matsvinn och arbetar med medlemsföretag som är aktörer i hela livsmedelskedjan från odlare, grossist till varumärkesägare, hotell, café och storkök.

- Idén till Foodloopz har grott sedan jag jobbade på en inköpsavdelning på ett livsmedelsföretag. Jag blev då medveten om hur stora partier som slängs och orsakerna till svinn. Problematiken kan till exempel vara felbeställningar, fel prognos, kort bäst före datum och så vidare. Ingen aktör vill egentligen kasta bra mat men gemensamt för branschen är att det ofta saknas tid och alternativa affärskontakter. Med Fooploopz och Matsvinnstorget skapar vi win win, för företagen som har varor över och för kunderna som får köp bra mat till ett bra pris, säger Elin Aronsen Beis, vd och medgrundare av Foodloopz.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.078