23948sdkhjf

Klimatutmaningar för kaffeodlarna

Stigande temperatur och förändrat klimat väntas påverka kaffeproduktionen i världen negativt och produktionen kan riskerar att halveras, enligt kafferosteriet Löfbergs hållbarhetsrapport.

Det framgår av den årliga hållbarhetsrapporten som Löfbergs kafferosteri presenterade i slutet av december som arbetar med att utbilda kaffeodlare att verka mer klimatsmart och även bistå med ekonomiskt stöd. Företaget ämnar försöka verka för att förbättra villkoren för unga kaffeodlare i Colombia och Tanzania

I rapporten framgår även vad rosteriet gör på hemmaplan för att minska utsläppen bland annat har företaget under det gånga verksamhetsåret börjat använda biogasol i kafferostningen samt testkört en biobaserad kaffeförpackning delvis tillverkad av sockerrör. Därtill har bolaget börjat använda Scanias klimatsmarta hybridlastbil som minskar koldioxidutsläppen med 92 procent.

Vi måste agera kraftfullt för att vända utvecklingen. Löfbergs satsar nu stort på att ge unga kaffeodlare utbildning och ekonomiskt stöd för att hantera det förändrade klimatet, säger Lars Appelqvist, vd för Löfbergs i en kommentar.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.094