23948sdkhjf

Ikea Food services lanserar globala inköpskriterier

Krav för kycklingproduktion först ut när Ikea Food services lanserar program för hållbart jordbruk.
Ikea Food services, som utvecklar sortimentet globalt för varuhuskedjans restauranger och livsmedelsförsäljning, inför något man kallar Better-program. Syftet är att sätta upp kriterier för alla inköp av ägg, kyckling, fläsk, nötkött, mjölkprodukter och lax som i sin tur ska skapa ett mer hållbart jordbruk.

Programmen har tagits fram med hjälp av experter, ideella organisationer och leverantörer, och målet är att alla inköpen ska följa kriterierna i dessa från år 2025.

Första programmet riktar in sig på kyckling, där man sätter upp en rad globala inköpskrav på kycklingproduktionen. I programmet ingår bland annat utrymmeskrav och förbättrade miljöer för kycklingarna, samtidigt som man lägger kravet att antibiotika inte får användas rutinmässigt. Utöver gårdskriterierna kommer även kriterier för slakt och transport att införas.

– Efter två års forskning och utveckling är jag väldigt glad över att vi nu kan presentera vårt "Better Chicken"-program, det första av våra hållbara jordbruksalternativ för lantbruksdjur, som visar vårt engagemang för att driva på förändringar inom livsmedelsindustrin, säger Jacqueline Macalister, health and sustainability manager för Ikea Food services, i ett pressmeddelande.

Programmet rullas först ut i de för Ikea största regionerna – Nordamerika, Europa och Asien-Stillahavsregionen – där ytterligare kunskap och erfarenheter kommer ligga till grund för införandet i resten av regionerna. Man förväntar sig dock att alla regioner följer programmen år 2025.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062