23948sdkhjf

Unga söker matinspiration på nätet

Hälften av alla unga hittar matinspiration på sociala medier.

När Coop via sin Matometer som utförs i samarbete av Demoskop varje vecka, frågade 850 svenskar om var de hittar inspiration till vad de ska äta när fantasin tryter svarade en tredjedel att de söker efter tips från vänner och bekanta. På andra plats var det kokböckerna som fick stå för inspirationen och tätt efter på tredje plats var det sociala medier som fick inspirera.

Bland unga i åldern 16-25 var sociala medier dock en mycket större inspirationskälla, nästan hälften uppgav att sociala medier var deras primära källa till inspiration.

Sociala medier är även populära i parförhållande med ett barn där två av fem hämtar sin inspiration härifrån. Ensamstående föräldrar och par med två barn söker främst tips från vänner och familj. Mer än en tredjedel av paren utan barn plan använder sig av kokböcker för att söka inspiration i.

Undersökningen visar även att en av tre tillfrågade inte alls letar efter inspiration till vad man ska äta. De som uppger att de inte söker efter inspiration är oftare män, personer som bor i singelhushåll, de i åldern 66-75 samt boende i Norrland.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.284