23948sdkhjf

Duni köper förpackningsbolag

| Av Erika Lindbom Sierakowiak | Tipsa redaktionen

Köper brittiska Biopac, en leverantör av engångsförpackningar.

Igår 8 februari köpte Duni upp 75 procent av aktierna i brittiska Kindtoo Ltd. Företaget har handelsnamnet Biopac och är en leverantör av engångsförpackningar i hållbara material för mat och dryck i Storbritannien.

Biopac har i dagsläget tolv medarbetare. Företaget har en omsättning om 55 miljoner kronor per år. Genom förvärvet kommer det att bli en del av Dunis affärsområde Meal Service.

– Vi välkomnar Biopac till Duni-familjen. En avgörande faktor för det här förvärvet är den tydliga förskjutningen av efterfrågan mot hållbara produkter i restaurang- och take away-segmenten. Vi ser fram mot att arbeta med Biopac-teamet, säger Johan Sundelin, vd för Duni.

– Tack vare kapaciteten att skräddarsy mat- och dryckesförpackningar i enlighet med kundernas varumärken, och ett tydligt fokus på hållbara produkter, har Biopac vunnit en avsevärd marknadsandel i hela Storbritannien. De extra resurser vi får genom att ta det här steget med Duni kommer att hjälpa oss att fortsätta växa under kommande år, säger Mark Brigden, teknisk chef på Biopac.

I sin årsrapport redovisar Duni en nettoomsättning på 1,254 miljarder kronor från det fjärde kvartalet 2017. Det är en ökning jämfört med 1,234 miljarder under motsvarande period år 2016. Resultatet efter skatt uppgick till 121 miljoner kronor (113).

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Nyhetsbrev

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Arkiv

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Pizza Hut tappar långvarig vd

Cateringföretag vill expandera

Ny grillrestaurang på Avenyn

The Prime Grill del av en förnyelseprocess som pågår i hela området.

Antalet krogkonkurser ökade kraftigt 2018

Svenska Ägg: Det finns en marknad för hönskött

Sju av tio svenskar äter eller kan tänka sig äta hönskött, enligt undersökning.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Brott mot livsmedelslagen kan ge fängelse

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Lanserar ersättning för plastsugrör

Ny Sushi Yama i Linköping

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.318