Tidigare Arla-bageri köps upp igen

| Av Niklas Thander | Tipsa redaktionen

Bull-Olles ägande har de senaste åren gått från Milko till Arla och vidare till lokala entreprenörer – nu byter bageriet ägare igen.

Bollnäsbaserade Bull-Olles byter ägare – igen. Bageriet, som grundades 1952, ägdes fram till 2011 av Milko och senare Arla efter mejeriföretagens sammanslagning.

I juni 2012 sålde Arla vidare bageriet till två lokala entreprenörer, som i sin tur nu säljer Bull-Olles till ett annat bageri: Mattes bröd, baserade i Ockelbo, rapporterar tidningen Hela Hälsingland.

Köpet innebär inte en sammanslagning, utan företagen kommer att fortsätta drivas separat. De bägge bagerierna har sedan tidigare samarbetat, och man ser att köpet innebär möjlighet till synergier och närmare samarbete.

– Vi ser möjligheter i att vi är på olika marknader, säger Bull-Olles ägare Joakim Olsson till tidningen.

Försäljningen träder i kraft i mars varpå Daniel Rosén, vd för köparen Mattes bröd, även tar över vd-rollen i Bull-Olles. Joakim Olsson, nuvarande vd för Bull-Olles, kommer att fortsätta i annan roll i organisationen.

Bull-Olles har i dag cirka 16 anställda med en omsättning på drygt 15 miljoner kronor, medan Mattes bröd senast redovisade en omsättning på drygt 11 miljoner kronor med cirka tio anställda.


Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Boulebar med ny delägare

Investeringsbolag går in som ny delägare Pied Tanca Group.

KFC har stora kycklingproblem i Storbritannien

Fler än 500 av 900 Kentucky fried chicken-restauranger i landet har tillfälligt stängt på grund av leveransproblem.

Äggröra hos Preem

Snart påbörjas Trocadero-flytten

I maj förra året stod det klart att Spendrups tar över all tillverkning av den klassiska läskedrycken Trocadero. Nu är det snart dags för en av licenstillverkarna att trappa ner – och ersätta produktionen.

Linnea & Basilika öppnar nytt

De tävlar i Årets bagare

Nyhetsbrev

Karma till Storbritannien

Arkiv

Woki in - Satori ut

Efter första etableringen i Göteborg öppnar asiatiska restaurangkonceptet i Malmö i sommar.

Provsmakning inför Food Tech

Sotad ålmal, odlad i Surte, serverades när Food Tech bjöd på en provsmakning inför eventet i mars. Fokus är hur teknik och innovationer ska kunna bidra till framtidens hållbara mat.

Juicekedja till Linden

Sibylla öppnar nytt i Västerås

Käk hos Circle K

Bensinstationskedjan lanserar Petters och Käks ”Håll-käften”-burgare på 295 fullservicestationer i Sverige.

Flygplatsfika hos Arket

Mat viktig del i omdaning av NK

Varuhuset i Stockholm bygger om och ut och lägger också fokus på mat och det dukade bordet.

Fler bagare behövs

Brämhults bantar förpackning

Bowls i Umeå

Tidigare Arla-bageri köps upp igen

Max fortsätter satsa i Norge

Max Burgers har öppnat på Stavanger flygplats. 40 till 50 restauranger ska öppna i Norge inom tio år.

Semmelkriget vill inte ta slut

Har du koll på alla olika varianter inför fettisdagen?

Årets köpmän korade

De plockade hem priser vid Reitan Conveniences årliga riksmöte.

Duni köper förpackningsbolag

Ikea-köttbullarna får ny kompis: Tysk växtlasagne

Möbeljätten fortsätter satsningen på hållbar mat och lanserar en lasagne där proteinet kommer från havre och gula ärter.

Han blir vd för Ingelsta Kalkon

Premiär för Eataly

Gateau till Finland

Rätt musik ökar försäljningen

Food for Progress rekryterar från Krav

Tid för te

Chokladkafé satsar på franchise

Snart dags för Fast Food Awards

Paulig investerar i kaffe-startup

Kafékedja till Sydostasien

E-handel för B2B halkar efter

Sockrets hälsoeffekter ska utredas

Här är årets ”udda” semlor

Sänd till en kollega

0.203