23948sdkhjf

Han tror på fågel

Tidigare klubbvärd öppnar restaurang med fokus på kyckling i Stockholm. Köksmästarna kommer från Público och bar - och driftsmästaren hämtas från Mister French.

I april öppnar restaurang  Yellow på Jakobsbergsgatan 23a i Stockholms city. Fokus ligger på kyckling.

Jag har velat skapa ett avslappnat, roligt och intimt ställe som erbjuder det där lilla extra. Lite spänning och en hint av en “svartklubbskänsla”. På Yellow kombineras mat och nöje, där den ena delen består av en restaurang och lokalens andra del av en bar med extra allt. Yellow ska vara en plats där man kan träffas över en drink, gå på en första date eller för att fira födelsedagar, säger ägaren Filmon Michael som står bakom satsningen.

Han har ett förflutet som dansare och var även tidigare klubbvärd hos Sturecompagniets.Till sin hjälp med den kulinarisk upplevelsen har Filmon Michael kocken Magnus Albrektsson från Albrektsson Gastronomic och som även har ett förflutet från bland andra Riche, Leijontornet och Lux Stockholm. Även Oscar Högberg har varit med från start och blir drift- och barchef. Han kommer närmast från Mister French.

Köksmästare på Yellow blir Fanny Rönnblom och Andreas Freij, båda kommer närmast från Público i Stockholm men har även arbetat för the Tastingroom i Macao, Grand Escalier och f12-gruppen.

Yellow är ritad av Butler Construction och Anders Nordquist. Restaurangen om 198 kvadratmeter ska inrymma 70 sittande gäster samt bar.


Restaurangen ska initialt erbjuda lunch och middag sju dagar i veckan. Efter sommaren planeras även för brunch och catering.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.11