23948sdkhjf

Nya Köpenhamns-enheten blir Pinchos startskott i Danmark

Svensk restaurangkedjan Pinchos öppnar sin första restaurang i Danmark i veckan – den första av fyra planerade i Köpenhamn.
Efter att ha öppnat 45 restauranger inom Sveriges gränser var det i september förra året dags för Pinchos att ta första steget utomlands.

Då öppnade man sin första restaurang i Norge, genom en etablering i Oslo. På fredag är det dags att officiellt korsa ännu en gräns, när man öppnar sin första restaurang i Danmark.

Läget är i Köpenhamn, där man planerar att öppna sina fyra första enheter i landet, skriver Børsen .

– Vi räknar med att de första fyra ska ligga i Köpenhamn. Den första öppnar på fredag, men vi är redan igång med att hitta lokaler till nummer två som vi räknar med att öppna till hösten, säger Flemming Christophersen, ansvarig för kedjans danska del.

Tapaskedjan profilerar sig genom att vara vad man kallar "världens första app-restaurang", där gästerna själva både beställer maten och hämtar den. Man har vuxit kraftigt i storlek sedan första restaurangen öppnade i Göteborg 2012, bland annat tack vare att man öppnat upp konceptet för franchising.

Etableringen kommer en kort tid efter att man fått en ny huvudägare i form av investeringsgruppen Valedo, som köpte in sig i slutet av januari. Enligt Pincho Nation, själva företaget bakom kedjan, innebär det att man får ytterligare resurser i form av kompetens och kapital – det ska i sin tur se till att man kan sätta fart på sin tillväxt- och utvecklingsplan.

I samband med att den nya huvudägaren gick in i kedjan lade man också fram sina mål för året, där man siktar på att öppna 24 enheter i Sverige och Danmark, men även i Finland vilket innebär ännu en ny marknad.

Väl på plats i Danmark får man också hjälp av huvudleverantören Svensk Caters systerbolag:

– Vi har hjälpt dem i Norge med vår samarbetspartner. Och när de sen går in i Danmark har vi vårt systerföretag, Dansk Cater, som hakar på vårt avtal, sade Patrik Torstensson, försäljningsdirektör på Svensk Cater, till Food Supply när de bägge tecknade nytt avtal i oktober förra året .
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.141