23948sdkhjf

Ny grön våg på Max

Burgerkedjan utvidgar utbudet inom vegetariska och veganska alternativ.

För två år sedan lanserade burgerkedjan initiativet green-familjen och i mitten av mars lanseras nya burgare, nuggets och veganska dippsåser på menyn. De fem dippsåserna har i visa gjorts om och blivit veganskt och lakto-ovo-vegetarisk.

 – Det bästa vi kan göra för klimatet just nu är att se till våra gröna burgare smakar minst lika bra som våra köttburgare. Nu växlar vi upp för att komma närmare vårt mål att under 2022 ska hälften av alla sålda måltider vara annat än rött kött. Om vi lyckas kan det minska snittmåltidens klimatpåverkan med upp till 30 procent. Vi lanserar nu fyra nya goda burgare till Green-familjen. Dessutom utökar vi till fem veganska dippsåser, säger Christoffer Bergfors, vice vd och Sverigechef på Max.

Nyheterna i Green-familjen är Crispy No Chicken, vegetariska burgaren Chili ’n’ Cheese, Crispy Nuggets och burgaren Grand Deluxe Umami Halloumi som tidigare gästspelat på menyn som kampanjburgare men blir ordinarie på menyn. Därtill är fem såser nya eller med omgjorda recept.

Rätterna är framtagna av chefskocken Jonas Mårtensson.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.109