Coca-Cola redo att bryta traditionen

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Läskjätten planerar lansering av sin första alkoholhaltiga dryck någonsin med en version av den populära japanska alkoläsken Chu-Hi.

Under sina 132 år har Coca-Cola gjort flera avstickare inom dryckeskategorin, men aldrig mot alkoholhaltiga drycker. Det planerar man att bryta genom en kommande lansering i Japan av den i landet populära alkoläsken Chu-Hi.

De senaste åren har drycken, kolsyrat och smaksatt vatten kombinerat med lokala spritsorten shochu, blivit allt mer populär. Vanligtvis ligger en Chu-Hi-dryck på en alkoholhalt om 3-8 procent.

Läs också: Coca Cola lanserar alkoläsk

– Vi har inte experimenterat i den lågalkoholhaltiga kategorin tidigare, men det är ett exempel på hur vi fortsätter att utforska möjligheter utanför våra kärnområden, kommenterar Jorge Garduño, vd för Coca-Cola Japan via den egna sajten.

Han tillägger att drycken troligen bara kommer att säljas i Japan, på grund av de "unika och speciella kvaliteter" som landets marknad har.
Mer om:Coca Cola


Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Sommaren innebar hög tillväxt för Alvestaglass

Snabbare med samma smakkaraktär

Han vidareutvecklar Mr Voon med nattöppen asiatisk streetbar.

Jobb & Karriär
Hon ska få fler att upptäcka Oumph

Wayne’s Coffee breddar veganskt utbud

Inför fler rätter med Oumph på menyn.

Från Sture till Brasserie 1742

Kock i modekampanj

Medgrundare av Stockholmskrogen Matateljén syns i modekedjan Uniqlos kampanj.

Nyhetsbrev

Läget akut för svenska flodkräftan

Men trots att arten är nära utrotning uppmanas svenskarna att prioritera den före signalkräftor.

Arkiv

Här öppnar Subway och Sibylla

2

Nu har sista munken sålts

MAP-packat växande trend i bagerinäringen

Hotel Rogge i nya händer

Nu startar äppelskörden

Ny chef för Stockholm Circle

Ölen kan bli dyrare

Upprop i restaurangbranschen - vill öka efterfrågan på svenska råvaror

Efter sommarens torka uppmanas restauranger och måltidsverksamheter välja svenskt kött, frukt och grönt för att stötta bönder efter sommarens torka.

”Århundradets kock” har gått ur tiden

Paulig rekryterar ny HR-chef

Norsk kedja expanderar i Sverige

Klassisk korv får klimatsmart kompanjon

Här öppnar Zócalo

Krispig fisk till city

Burger King grillar Whopper - i solen

Hamburgerkedjan utnyttjar extremvärmen i Kuwait.

7-eleven satsar på satelliter

Heineken investerar i kinesisk bryggerikoncern

Bolaget kommer även att licensera ut sitt varumärke för marknaderna i Kina, Hongkong och Macau.

Max vill skaka om Way out West

Coca-Cola höjer priserna

Esperanto i konkurs

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bordsservering på McDonald´s

Reitans rockad – hon blir ny vd i Sverige

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.148