Fler än var fjärde Stockholmsrestaurang serverar fel vara

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Vid en kontroll av cirka 300 krogar, restauranger och caféer i Stockholms län fann man att flertalet restauranger serverade andra livsmedel än vad som stod på menyn.

Kommunerna i Stockholms län genomförde nyligen en gemensam kontroll för servering av svenskt kött, eko- och Kravmärkta varor och livsmedel med skyddad beteckning, där drygt 300 restauranger och caféer kollades.

Det visade sig på många ställen att det som stod på menyn inte var vad som sedan serverades, rapporterar P4 Stockholm.

Fler än var fjärde restaurang fick anmärkningar, där den vanligaste var att restaurangen bytt ut fetaost mot en annan, liknande ost. Men ett stort antal kontroller visade också att det som sades vara svenskt kött egentligen var utländskt.

Enligt Daniel Persson, chef för livsmedelskontrollen i Stockholms stad, ser att det finns ett stort behov av kontroller eftersom sådana här tilltag gör att konkurrensen inte blir likvärdig.

– Dels finns det dem som medvetet försöker fuska eftersom de tjänar pengar på det. Sedan finns det en hel del okunskap och ibland är det helt enkelt misstag. Men det där är ju något som man måste ha koll på, säger han till P4 Stockholm.


Håll dig uppdaterad med Fast Food Magazine
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Burgerkedjan börjar med biokol

Coca-Cola sätter spelare på burken

Starbucks blir råare

Malmöbaserade företaget Get Raw inleder samarbete.

Program GastroNord 24-27 april 2018

Starbucks stänger ner och undervisar

Nedräkning inför Pizza-SM

Nyhetsbrev

Butik och restaurang till Kiruna

Arkiv

Sänkt moms gav inte billigare restaurangnota

Fler än fyrtio nya caféer

Maten blir allt grönare

De svenska hushållen blir allt grönare. Dock bara på vardagar, till helgen vill vi fortfarande äta kött.

De öppnar Sveriges längsta salladsbar

De blev årets Convenience-butik

Härnösandsbutik känd för sina semlor vann pris.

Ta en taco när du landar

Juicekedja till Bromma

De har fått nog av duvorna

Cafékedja i konkurs

Skånska franchisekedjan är satt i konkurs på egen begäran efter att rekonstruktionen misslyckats.

Foodtruck à la Pontus

Cava, burgare och tapas - Här öppnar fyra nya restauranger

Burgerkedjan vill ta över Norden

Ännu en utmanare på nätmatscenen

Urban Deli stannar på marken

Slutar med flygtransporterad frukt och grönt.

Fyra rätter på fyra minuter på Centralstationen

Snabb avsmakningsmeny i specialbyggd restaurangvagn.

Napolitansk pizza till Piteå

Napolitansk pizzeria öppnar på Östermalm

Efter 45 år – nu lämnar den klassiska korvkiosken Malmö

Beijing8 blir två

Kyparen avskedades – var för ”fransk”

Nu öppnar Jureskogs

Här är de nominerade i Pizza-SM

De öppnar i nytt i Uppsala

McDonalds inför bordsservering

Tre ska bli sju -Taku Taku expanderar

Öl från stammen

VM-korv med namn

Ny grön våg på Max

Sushi Yama öppnar nytt i Norrköping

Sänd till en kollega

0.136