23948sdkhjf

Fler än var fjärde Stockholmsrestaurang serverar fel vara

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Vid en kontroll av cirka 300 krogar, restauranger och caféer i Stockholms län fann man att flertalet restauranger serverade andra livsmedel än vad som stod på menyn.

Kommunerna i Stockholms län genomförde nyligen en gemensam kontroll för servering av svenskt kött, eko- och Kravmärkta varor och livsmedel med skyddad beteckning, där drygt 300 restauranger och caféer kollades.

Det visade sig på många ställen att det som stod på menyn inte var vad som sedan serverades, rapporterar P4 Stockholm.

Fler än var fjärde restaurang fick anmärkningar, där den vanligaste var att restaurangen bytt ut fetaost mot en annan, liknande ost. Men ett stort antal kontroller visade också att det som sades vara svenskt kött egentligen var utländskt.

Läs också: Fler än var fjärde Stockholmsrestaurang serverar fel vara

Enligt Daniel Persson, chef för livsmedelskontrollen i Stockholms stad, ser att det finns ett stort behov av kontroller eftersom sådana här tilltag gör att konkurrensen inte blir likvärdig.

– Dels finns det dem som medvetet försöker fuska eftersom de tjänar pengar på det. Sedan finns det en hel del okunskap och ibland är det helt enkelt misstag. Men det där är ju något som man måste ha koll på, säger han till P4 Stockholm.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Svensk mästare i hembryggd öl

Corner Club smygöppnar

Beyond Meat värderas till över en miljard

Jinx utökar – öppnar restaurang

Bastard Burgers växer i Stockholmsområdet

Ytterligare två etableringar klara för den snabbväxande kedjan.

Ung Sigtunakock bäst i världen

Niclas Jansson segrade i Copper Skillet-finalen i Toronto.

Nyhetsbrev

Världsrekord i whiskyprovning

Guinness World Records har godkänt rekordet.

Arkiv

Slutet för Götgatsbackens äldsta krog

Från lagerlokal till hotell med takbar

Blique by Nobis öppnar den 26 april.

Restaurang Tak – nu även Krav-märkt

Calle P-gänget bakom ny bar

Menigo köper ut Arla – ensam ägare av Restaurangakademien

Årets kock får nya ägare

Spendrups och Arla tar över från Restaurangakademien.

Kafferabatt minskar engångsmuggar

Falafel basen i stjärnkockarnas nya snabbmatskoncept

Täby Deli invigs den 11 april – Fafelle öppnar i slutet av maj.

Fotografiskas eget öl bryggs på överblivet bröd

Hipster-Söder får egen Max-burgare

Tre specialprodukter på Max nya flaggskeppsrestaurang vid Medborgarplatsen.

Efter köttkrig – restauranggrossist i konkurs

Egen vinautomat på hotellrummet

Gateau poppar upp hos H&M i påsk

Ny inköpsansvarig på Urban Deli

Stjärnkock vill öka kunskapen om självmord

Anton Bjuhrs mamma tog sitt liv – nu blir han ambassadör för Suicide Zero.

Grands nya bakficka hedrar legendarisk krögare

Vegomässan ställs in

EU kan förbjuda "vegoburgare" – vill undvika förväxling

Burger King lanserar ”blödande” veganburgare

Här öppnar Taco Bar restaurang nr 45

Veganskt intresserar på nätet

Espresso House tar in ärtdryck

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.134