23948sdkhjf

Fler än var fjärde Stockholmsrestaurang serverar fel vara

Vid en kontroll av cirka 300 krogar, restauranger och caféer i Stockholms län fann man att flertalet restauranger serverade andra livsmedel än vad som stod på menyn.
Kommunerna i Stockholms län genomförde nyligen en gemensam kontroll för servering av svenskt kött, eko- och Kravmärkta varor och livsmedel med skyddad beteckning, där drygt 300 restauranger och caféer kollades.

Det visade sig på många ställen att det som stod på menyn inte var vad som sedan serverades, rapporterar P4 Stockholm .

Fler än var fjärde restaurang fick anmärkningar, där den vanligaste var att restaurangen bytt ut fetaost mot en annan, liknande ost. Men ett stort antal kontroller visade också att det som sades vara svenskt kött egentligen var utländskt.

Enligt Daniel Persson, chef för livsmedelskontrollen i Stockholms stad, ser att det finns ett stort behov av kontroller eftersom sådana här tilltag gör att konkurrensen inte blir likvärdig.

– Dels finns det dem som medvetet försöker fuska eftersom de tjänar pengar på det. Sedan finns det en hel del okunskap och ibland är det helt enkelt misstag. Men det där är ju något som man måste ha koll på, säger han till P4 Stockholm.
Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.143