23948sdkhjf

Ännu en utmanare på nätmatscenen

Entreprenörer står bakom ”hyperlokal” matbutik på nätet.

Måndag den 9 april drog satsningen Fodi igång, en ny matbutik på nätet, det skriver Breakit. Bakom det nya företaget står bland annat Nyheter24-grundaren Patrik Sandberg, Niklas Prager och John Harmander.

Företaget som startar i Bromma ska nischa in sig på specifika områden och anpassa utbudet efter efterfrågan oh utbud samt samarbeta med lokala producenter och det lokala föreningslivet.

– Folk är stressade, exempelvis småbarnsfamiljer, men handlar ändå inte på nätet. Utmaningen som vi vill lösa, och vår mission, är att få fler att handla lokalt, säger Patrik Sandberg till Breakit.

Som en del i detta har Fodi byggt upp ett lager med cirka 10 000 produkter i Järfälla. Det ”hyperlokala” fokuset ska enligt företaget vara både miljövänligare och ge snabbare leveranser och även ge tid över för Fodis personal att bygga upp en relation med sina kunder..

– Allting kommer inte att fungera perfekt, vi lär oss under vägen med våra kunder. Allting bygger på lojalitet, vi ska inte ha flest antal kunder utan bäst kundrelationer, säger Patrick Sandberg.

Efter Bromma är tanken att företaget ska expandera vidare i Stockholms norrort.

– Vi har ingen brådska och ska inte vara störst i världen imorgon. Vi ska visa att det fungerar och sedan skala upp till nya områden. Om två år ska vi vara lönsamma, säger Patrik Sandberg till Breakit.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.218