23948sdkhjf

De har fått nog av duvorna

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Handlare på Gullmarsplan står inte ut med de bajsande flygfäna.

Duvor och deras avföring har varit ett återkommande problem på Gullmarsplan i flera år, men inget har gjort för att komma till rätta med problemet.

– Jag får ingen respons alls. Det är väl bara att ringa Anticimex och be dem lösa problemet. Det är inte raketforskning. Det här går inte längre, snart får jag köpa en stor håv och samla in duvorna och släppa ut dem i naturen, säger Royne Ellingson på Pressbyrån som haft problem med duvorna i snart sju år till Dagens Nyheter.

Det är värmen inne i hallen som lockar duvorna och de har byggt bo i innertaket varpå de helt orädda gör besök i butiken där de får motas ut flera gånger i timmen. Ett annat skäl till den stora populationen duvor är även att många matar dem.

– Jag ser dagligen pensionärer som matar duvorna med bullar och bröd. Jag brukar säga till dem att inte göra det inomhus. Men de säger att det är synd om duvorna. Trots att de är så feta att de knappt kan flyga. Synd är det om duvorna som bor ute i skogen i 20 minusgrader, men dit orkar inte pensionärerna ta sig, säger Royne Ellingsson till DN.

Även andra handlare har haft problem med duvorna, en blomsterhandlare får regelbundet kasta bort blommor som duvorna bajsat på.

Stockholms Lokaltrafik som äger lokalen säger att de kommer ta tag i duvproblemet.

– I ett första skede kommer vi att sätta upp plåtar i taket så att de inte kan bygga bo. Dessutom kommer vi att sätta upp skyltar där det står att det är förbjudet att att mata duvorna, eftersom det har varit ett problem.

Duvorna kommer dock inte att skjutas av som tidigare uppgetts, men om ägg påträffas kommer de att flyttas på.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Veganskt intresserar på nätet

Coca-Cola ändrar formen: ”Största satsningen sedan 1971”

Espresso House tar in ärtdryck

Nya kocktävlingar ska fånga upp gymnasieelever

Max på offensiven mot fossilbaserad plast

Potatisdrycksföretag tar in 11 miljoner

Nyhetsbrev

Brödernas tredje och fjärde restaurang

Planerar att expandera med 20-talet restauranger.

Arkiv
1

Tre nytillskott i kocklandslaget

Inte en enda kvinna i det Svenska kocklandslaget.

Hon är Ekstedts nya köksmästare

Norska läskproducenten förlorar mot Coca-Cola – igen

Västerbottensost blir dokumentär

Unik sushirestaurang får tillfällig replika i Stockholm

Restaurangchefen för Nadeshiko Sushi öppnar pop up.

Nu rullar kedjan sushi även på Ica

Ska brygga öl med helt ny robotcell

Hon är Stadshuskällarens nya konditor

Tyskland tog sommelier-guldet

Överraskande vinnare i sommelier-VM.

Ungas matval styrs av värderingar

Finalisterna i sommelier-VM klara

Innovativa bakverk av Årets bagare 2019

Här ska Martin & Servera bygga nytt lager

Här är Årets rätt – av Årets kock

Sveriges bästa unga bagare korad

Familjer testar middagar åt Urban Deli

Fredrik Lindfors vidare i Sommelier-VM

Italiensk mat – mest poppis i hela världen

Framtidens mat – så tänkte vi förr och så tänker vi nu

Hamburgerrestauranger utsätter gäster för onödiga risker

Kennedy Bakircioglü får egen öl

Efter kritiken: Max avbryter veganmärkningen

Martin & Servera drar ned på plasten

Stockholm Fisk i ny tappning

Max inför veganmärkning

Poke bowl-koncept växer i Göteborg

Coca-Cola lanserar läsk med biljakt

Ökad tillväxt men stora utmaningar för Mackmyra

Burkvinet är här

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.095