23948sdkhjf

De har fått nog av duvorna

| Av Johan Colliander | Tipsa redaktionen

Handlare på Gullmarsplan står inte ut med de bajsande flygfäna.

Duvor och deras avföring har varit ett återkommande problem på Gullmarsplan i flera år, men inget har gjort för att komma till rätta med problemet.

– Jag får ingen respons alls. Det är väl bara att ringa Anticimex och be dem lösa problemet. Det är inte raketforskning. Det här går inte längre, snart får jag köpa en stor håv och samla in duvorna och släppa ut dem i naturen, säger Royne Ellingson på Pressbyrån som haft problem med duvorna i snart sju år till Dagens Nyheter.

Det är värmen inne i hallen som lockar duvorna och de har byggt bo i innertaket varpå de helt orädda gör besök i butiken där de får motas ut flera gånger i timmen. Ett annat skäl till den stora populationen duvor är även att många matar dem.

– Jag ser dagligen pensionärer som matar duvorna med bullar och bröd. Jag brukar säga till dem att inte göra det inomhus. Men de säger att det är synd om duvorna. Trots att de är så feta att de knappt kan flyga. Synd är det om duvorna som bor ute i skogen i 20 minusgrader, men dit orkar inte pensionärerna ta sig, säger Royne Ellingsson till DN.

Även andra handlare har haft problem med duvorna, en blomsterhandlare får regelbundet kasta bort blommor som duvorna bajsat på.

Stockholms Lokaltrafik som äger lokalen säger att de kommer ta tag i duvproblemet.

– I ett första skede kommer vi att sätta upp plåtar i taket så att de inte kan bygga bo. Dessutom kommer vi att sätta upp skyltar där det står att det är förbjudet att att mata duvorna, eftersom det har varit ett problem.

Duvorna kommer dock inte att skjutas av som tidigare uppgetts, men om ägg påträffas kommer de att flyttas på.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

De har hälsa och miljö i fokus

De är nominerade i kategorin Årets Hjärta i Fast Food Awards.

Här är Nobelmenyn

På måndagskvällen var det så dags för Nobelbankett och bakad rotselleri fick spela huvudrollen.

Salladskedja öppnar nytt

Tredje restaurangen i Malmö och tionde etableringen för hälsokedjan som lovar ytterligare tillväxt.

Så sålde restaurangerna

Ökning för hotell- och trafiknära restauranger medan omsättning i personalrestauranger backade rejält under tredje kvartalet enligt siffror från Restaurangindex.

Här öppnar Linnea & Basilika

Historiskt låg skörd av matpotatis

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet skickas ut två gånger i veckan (tisdag och torsdag).

Se det senaste nyhetsbrevet. Annonsera i nyhetsbrevet

Från Vigårda till Mosebacke

Meriterad köksmästare till Södra Teaterns restaurang.

Arkiv

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

1

Två toppar årets julöl!

RT-Forum har i samarbete med Foodnet provat årets julöl och andra juldrycker - resultatet är två öl är i topp bland många fina brygder.

Systembolaget öppnar utlämningsställe

Här ska nytt koncept för e-handeln testas.

Trio nominerad till Årets Fast Casual

Kale & Crave, Dogfood och Scandwich är nominerade i kategorin Årets Fast Casual i Fast Food Awards 2019.

Sushikedja öppnar nytt

Dansk juice och asiatiskt till Gallerian

Stora utmaningar med ursprungsmärkning av kött och fisk på restaurang

Mindre marginaler - men storleken spelar ingen roll

Inspirerat av spanska saluhallar

Matverk Närke 2019 vanns av sBread

"När svinn blir win och botten blir toppen"

Kock och konditor laddar inför Nobelfest

Daniel Roos är Nobelkonditor för femte gången. Han gör middagen tillsammans med Tom Sjöstedt som är Nobelkock för andra året.

Sia glass byter vd

De sätter guldkant på fikastunden

Ett 50-talskafé, ett konditori med franska förtecken och anrikt Stockholmskafé är nominerade i kategorin Årets Coffee Shop.

Crêperie till galleria

Från OKQ8 till Fazer Food Services Sverige

Hon är ny kommunikationsdirektör hos måltidsleverantören.

Gateau gästar H&M

Fazerägt hantverksbageri öppnar pop up i modekoncernens inredningsbutiker i december.

Fortsatt höga konkurstal inom hotell- och restaurangbranschen

Hon tar över på Svenskt Kött

Julskinkan fortsatt ohotad på julbordet

Ny vd på Siljans Chark

Matleveranstjänst till Malmö

Här öppnar Sabis nytt

Han är ny hos Altia

Läppja på GW

Här öppnar It´s Pleat

Här är årets bästa matböcker

Nya matkoncept till Täby centrum

Restaurangkedja säger upp personal

Orkla lägger bud på Kotipizza

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.207