23948sdkhjf

Medalj till Rasta Groups grundare

På måndagen förärades Rasta Groups grundare näringslivsmedalj av Kungliga Patriotiska Sällskapet.

2018 års mottagare av Näringslivsmedaljen

Konrad Bergström, Zound Industries Int.
Gustaf Douglas, Boxholms Skogar
Saeid Esmaeilzadeh och Ashkan Pouya, Serendipity Group
Bo Hilleberg, Hilleberg the Tentmaker AB
Jessica Löfström, Expandera Mera Byggbemanning, 
Carin Stoeckmann, Byggmästar'n i Skåne AB, 
Karin Söderlind, House of Dagmar
Dan Tervaniemi, Rasta Group 

En av årets nio medaljer tillföll i år Dan Tervaniemi, grundare och majoritetsägare av restaurangkoncernen Rasta Group. Medaljen delades ut av Prins Daniel under en ceremoni på Riddarhuset i Stockholm. 

– Det är hedrande att få denna fina utmärkelse, en stolthet för mig och min familj men framförallt alla medarbetare runtom i Sverige, säger Dan Tervaniemi i en kommentar.

- Rastagruppen är ett bevis på att man kan få hela Sverige, både landsbygd och stad att växa och det är glädjande att det vi gör uppmärksammas. Vi finns ju etablerade inom ett 20-tal olika kommuner och denna utmärkelse blir en fjäder i hatten på alla våra ställen, från Rasta i lilla Brålanda till restaurangerna på Kungliga Dramatiska Teatern.

Sällskapets Motivering till utmärkelsen lyder;

Dan Tervaniemis hela yrkesliv handlar om arbete i och med restaurang – om man inte räknar fotbollen. 1974 köpte han den restaurang som han arbetade på, vilket blev grunden till företaget Rasta, som idag har 24 anläggningar längs våra vägar över hela landet med 8 miljoner gäster som erbjuds ”en komplett stopp- och mötesplats”. Rasta Group står idag på tre verksamhetsben: förutom serviceanläggningar numera även arenarestauranger (som exv. Ullevi Konferens) och kulturrestauranger (som exv. Dramatenrestaurangerna). Med 4 000 medarbetare omsätter man över 1 miljard kronor. Tervaniemi månar i allra högsta grad om företaget som ett familjeföretag. Det är nu åter helägt av familjen och hans hustru och fyra barn arbetar alla i företaget.

Kommentera en artikel
Utvalda artiklar

Nyhetsbrev

Sänd till en kollega

0.062