23948sdkhjf

Debut för svamp med extra D-vitamin

| Av Niklas Kallin Thander | Tipsa redaktionen

Ica plockar in tre produkter från Östgötasvamp – däribland den D-vitaminberikade svamp som nyligen godkändes.

De senaste två åren har Östgötasvamp arbetat för att ta fram ett system där de odlade svamparna berikas med D-vitamin, något som i november förra året godkändes av Livsmedelsverket och EU-byrån EFSA.

Nu gör den nya produkten debut hos Ica, som totalt plockar in tre produkter från Linköpingsföretaget. Utöver den D-vitaminberikade champinjonen tar kedjan även in ekologiska champinjoner och kastanjechampinjoner som kommer säljas under Icas varumärke I love eco.

Läs också: Max kan vinna åtråvärt hederspris

– Mycket av den kost som innehåller D-vitamin är animalisk, och idag efterfrågar allt fler kunder vegetariskt och även vegansk mat. Östgötasvamps D-vitaminberikade svampar möter efterfrågan på vegetabiliska livsmedel, samtidigt som deras ekologiska champinjoner möter den växande ekologiska trenden, säger Paula Frösell, brand manager för Hälsa hos Ica, i ett pressmeddelande.

Systemet för att berika svamparna bygger på det naturliga sättet, där solens strålar ersätts av UV-ljus. Det gör att de berikade svamparna innehåller 5 mikrogram D-vitamin per 100 gram svamp.
Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (0)
Startsidan just nu

Dansk blir vd för svenska McDonald's

Boqueria drar till fjällen

Ett av flera nytillskott på restaurangscenen i Åre.

Hållbarhetspris till matsvinnsentreprenör

Skybar i toppen på Göteborgs nya landmärke

Klassiskt konditori ersätts av indisk restaurang

Max förstärker ledningen

Nyhetsbrev

Upper House får Årets kock-medaljör i köket

Arkiv

50 maltsorter i ny hembryggningsbutik

Han vann titeln Årets Ekokock

Hon är Sveriges bästa kvinnliga sommelier

Mentorpriset till Ulrika Brydling

Årets kock 2019 bytte silver mot guld

Martin Moses svensk mästare i professionell matlagning.

Utredning om skatt på engångsartiklar

Hungrig läggs ned

Scandic och Spendrups gör öl på överblivet bröd

Öppningsdatum för Östermalms saluhall – renoverad för en miljard

Öppnar igen i januari två år försenad.

Mr Cake är årets företagare i bageribranschen

Mathias Dahlgren tolkar Söders snabbmatspärlor

Stjärnkocken öppnar pop up under matfestival i Teatern.

Atria lanserar vegetariskt varumärke

Naturlig matupplevelse i slottsmiljö

Kändiskockarnas hållbara restaurang har öppnat

Korv och potatis i centrum för Årets kock-finalisterna

De lanserar svensk pizzaskinka

Inget Krubb i sjöstan

Foodoras cykelbud utvidgar strejken i Norge

Löfbergs har halverat sin klimatpåverkan

Hungrig.se kan försvinna – fyra månader efter uppköpet

Kopparbergs vd: Zeunerts julmust ohotad

Street food intar Kungsträdgården

Färre krogkonkurser när fler semestrar hemma

Mackmyra minskar förlusten

Minskad efterfrågan på Absolut

”Restauranger och livsmedelsbutiker måste få äga sitt matavfall”

Usine-gänget startar Bistro Bibblan

KFC och Beyond Meat lagar vegetarisk kyckling

Räddat "svinnkaffe" blir till ny vild blandning

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.095