23948sdkhjf

Sommelier-mästaren från Göteborg

| Av Lisbeth Rauden | Tipsa redaktionen

Egna krav på sig själv är utvecklande, menar Emma Ziemann som nyligen kammade hem SM i Sommellerie. Möt henne i Prata Mat.

Hör RS chefredaktör Lisbeth Raudens intervju med Emma Ziemann i Prata Mat här.

Emma Ziemann, segrade i sitt andra svenska mästerskap på kortare tid än et tår.

I höstas vann hon RS-tävlingen Årets Servitör och den 6 maj tog hon hem segern i sin första final i SM i Sommellerie. Bara för sex veckor sedan tävlade hon i de Nordiska Mästerskapen i Herning.

Prata Mat möter henne runt midnatt på vinkällaren Grappe där hon firat och firats, och kopplat av i några timmar.

– Jag viste att det hade gått bra, men jag visste också att jag gjort en del missar, säger Emma Ziemann som deltog i SM för femte gången och är hovmästare på Thörnströms Kök i Göteborg.

– Att tävla är en jobbig och stressig upplevelse, men det ger enorm kick.

Genom finalplatsen i SM är hon medlem i Svenska Sommelierlandslaget med tillgång till coachen Sören Polonius.

– Nästa mål är de Nordiska Mästerskapen i höst, som jag kommer att träna inför i sommar. Jag tar ett steg i taget. Går det bra där stänger jag inga dörrar förr större tävlingar. Men jag sneglar inte längre fram än det just nu.

Hör vad som krävs för att träna inför och tävla i sommellerie i avsnitt 219 på Prata Mat.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Skriv din kommentar
Inläggen nedan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis.
Startsidan just nu

Matleveranstjänst till Göteborg

De deltar i Nordic Organic Food Fair-mässan

De visar upp trender inom ekologisk mat på Malmömässan.

Han öppnar i Teatern

Matscen får tillskott av mer veganskt.

Ölbrist i klimatförändringarnas spår

Förutom brist på den populära rusdrycken väntas även priserna stiga.

Svenskarna äter mer parmesan än någonsin

Da Matteo med orangeri

Nyhetsbrev

Norsk läsk byter namn efter påtryckningar

Arkiv

Rosen blir Quan

Dansk startup ska utmana restaurangerna

Bagerikedja mer innehållstransparenta

Sibylla där två vägar möts

Ny franchisetagare räknar med att 20 000 fordon varav mycket ren yrkestrafik ska borga för gott gästunderlag.

Kock i matkassesamarbete

Livsmedelsverket stoppar försäljning av 52 ton nuggets

Frantzén öppnar i Astoria

Öppnar brasseri i tidigare biograf på Nybrogatan i Stockholm.

Årets konditor mest nöjd med desserten

Nääs Fabrikers konditor Disa Molin gick segrande ur striden.

Vann med havsabborre

Tog hem europeisk tävling för kockar inom mötesindustrin, Copper Skillet.

Bro Burger öppnar nytt

Två gånger gästspel

Renässans för kålroten

Här växer Max - öppnar fjärde restaurangen i Örebro

Burgerkedja på offensiven

De kan vinna Utstickarpriset 2018

Urban Deli snor ny vd från Ica

Axfoods-bolaget Urban Deli rekryterar Icas affärsområdeschef för färskvaror. ”Tar med mig mycket kunskap.”

Explosionen: Öppnar 104 butiker

Sju till nio butiker i veckan öppnas när kedjan nu sätter igång en enorm butiksexpansion för att konkurrera med restauranger och dagligvaruhandel. ”De har nog inte insett hur farliga vi blir”.

Sju miljoner bullar under en dag

Årets Fjällkock korad

Framtidslöfte - bästa commis utsedd

De vann för hållbarhetsarbete

Han är ny vd för Södra Teatern

Långa köer kostar 16,4 miljarder

Så ska Max minska klimatutsläppen

Växtbaserat på gourmetnivå

Oumph till Pizza Hut

Färdiglagat à la Operakällaren

Årets Arbetsplats – fyra finalistfilmer

Inbromsad tillväxt i restaurangnäringen

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.142