Wolt till Gävle

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Efter Stockholm, Norrköping, Västerås, Linköping och Örebro lanseras matleveranstjänsten i Gävle.

Matleversntjänsten Wolt lanseras 16 maj i Gävle och initialt är 25 restauranger anslutna exempelvis Bastard Burgers, Brända Bocken, Sushi Kultur, La Mancha, Esa Sushi och Bro Burger Bar. Maten levereras direkt hem till kunden, upp till 5 kilometer från citykärnan, inom cirka 40 minuter. Maten levereras till hushåll från Hagaström i väster till Södra Bomhus i öster, från Källbacken i norr till Andersberg i söder under öppettiderna 11:00 till 21:30 sju dagar i veckan.


Sedan tidigare finns tjänsten i Sverige i Stockholm, Norrköping, Västerås, Linköping och Örebro. Wolt etablerades 2014 i Finland och finns i dag i sju länder.


Vi har verkligen sett fram emot att kunna lansera Wolt i Gävle. Det är ett naturligt steg efter framgångarna vi har haft i södra mellansverige, i till exempel Örebro och Norrköping. Nu vill vi satsa norrut, eftersom vi vet att det finns matglädje, inspiration och stor potential i hela landet. Gävle är dessutom en mycket attraktiv stad med en spännande matscen. Utkörning av kvalitetsmat är ett nytt fenomen i små och mellanstora städer och Wolt vill därför hjälpa fler företag och privatpersoner att kunna få maten levererad direkt till dörren, säger Carl Zetterqvist, Sverigechef i en kommentar.

Maten beställs via webb eller app. Betalningen sker vid beställningen.



Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.


Kommentarer

Jarmo Holmsten
Hej. Wolt har kommit till Gävle,trevligt och bra så. Mindre trevligt var att jag höll på att bli påkörd på trottoaren utanför biblioteket. Om det inte finns cykelväg så ska man cykla på bilvägen. Enligt lag så är det förbjudet att cykla på trottoaren. En seriös entreprenör bör hålla sig till lagen. Hade jag blivit påkörd där hade jag garanterat hamnat på sjukhus. Mvh Jarmo Holmsten Gävle

Skriv din kommentar
Startsidan just nu

Sommaren innebar hög tillväxt för Alvestaglass

Snabbare med samma smakkaraktär

Han vidareutvecklar Mr Voon med nattöppen asiatisk streetbar.

Jobb & Karriär
Hon ska få fler att upptäcka Oumph

Wayne’s Coffee breddar veganskt utbud

Inför fler rätter med Oumph på menyn.

Från Sture till Brasserie 1742

Kock i modekampanj

Medgrundare av Stockholmskrogen Matateljén syns i modekedjan Uniqlos kampanj.

Nyhetsbrev

Läget akut för svenska flodkräftan

Men trots att arten är nära utrotning uppmanas svenskarna att prioritera den före signalkräftor.

Arkiv

Här öppnar Subway och Sibylla

2

Nu har sista munken sålts

MAP-packat växande trend i bagerinäringen

Hotel Rogge i nya händer

Nu startar äppelskörden

Ny chef för Stockholm Circle

Ölen kan bli dyrare

Upprop i restaurangbranschen - vill öka efterfrågan på svenska råvaror

Efter sommarens torka uppmanas restauranger och måltidsverksamheter välja svenskt kött, frukt och grönt för att stötta bönder efter sommarens torka.

”Århundradets kock” har gått ur tiden

Paulig rekryterar ny HR-chef

Norsk kedja expanderar i Sverige

Klassisk korv får klimatsmart kompanjon

Här öppnar Zócalo

Krispig fisk till city

Burger King grillar Whopper - i solen

Hamburgerkedjan utnyttjar extremvärmen i Kuwait.

7-eleven satsar på satelliter

Heineken investerar i kinesisk bryggerikoncern

Bolaget kommer även att licensera ut sitt varumärke för marknaderna i Kina, Hongkong och Macau.

Max vill skaka om Way out West

Coca-Cola höjer priserna

Esperanto i konkurs

Hovmästare ny chef på Röda Korset

Bordsservering på McDonald´s

Reitans rockad – hon blir ny vd i Sverige

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.173