23948sdkhjf

Wolt till Gävle

| Av Pernilla Hansson | Tipsa redaktionen

Efter Stockholm, Norrköping, Västerås, Linköping och Örebro lanseras matleveranstjänsten i Gävle.

Matleversntjänsten Wolt lanseras 16 maj i Gävle och initialt är 25 restauranger anslutna exempelvis Bastard Burgers, Brända Bocken, Sushi Kultur, La Mancha, Esa Sushi och Bro Burger Bar. Maten levereras direkt hem till kunden, upp till 5 kilometer från citykärnan, inom cirka 40 minuter. Maten levereras till hushåll från Hagaström i väster till Södra Bomhus i öster, från Källbacken i norr till Andersberg i söder under öppettiderna 11:00 till 21:30 sju dagar i veckan.


Sedan tidigare finns tjänsten i Sverige i Stockholm, Norrköping, Västerås, Linköping och Örebro. Wolt etablerades 2014 i Finland och finns i dag i sju länder.


Vi har verkligen sett fram emot att kunna lansera Wolt i Gävle. Det är ett naturligt steg efter framgångarna vi har haft i södra mellansverige, i till exempel Örebro och Norrköping. Nu vill vi satsa norrut, eftersom vi vet att det finns matglädje, inspiration och stor potential i hela landet. Gävle är dessutom en mycket attraktiv stad med en spännande matscen. Utkörning av kvalitetsmat är ett nytt fenomen i små och mellanstora städer och Wolt vill därför hjälpa fler företag och privatpersoner att kunna få maten levererad direkt till dörren, säger Carl Zetterqvist, Sverigechef i en kommentar.

Maten beställs via webb eller app. Betalningen sker vid beställningen.

Håll dig uppdaterad med RS & FastFood
Är du prenumerant? Bli prenumerant

Med en prenumeration får du obegränsad tillgång till webbtidningen. Läs webbtidningen online.

Kommentarer (1)
Startsidan just nu

Couet och Thureson satsar på mat med bröd

Dos Gringos ut och Manufacture in när matscenen i Ringens köpcentrum förnyas.

Värsta yrkesgruppen att servera

De är bäst på att rädda mat

Sverige världens fjärde mest veganvänliga land

Sveriges första rödbetskokeri

Sydgrönts vd om den nya produktionen i Findus gamla lokaler i Bjuv.

Restaurangleverantör slutar med tobak

Nyhetsbrev

Sologäster välkomnas till Oaxen

Arkiv

Skånska matprofiler prisade

Restaurang Vollmers utsedd till Årets skånska krog för andra året i rad.

Sveriges första kattcafé

Kvalitetsfisk växer med förvärv nummer tre

Svensk Nobelhyllning i Bocuse d'Or

Sebastian Gibrand: Jag har inför VM förberett mitt livs måltid.

Dahlgren och Naess öppnar hotellbistro

Parisisk atmosfär när stjärnduon står för maten på nytt boutiquehotell.

Systembolaget varnar vinleverantör

Burger King planerar kraftig expansion

Restauranger och storkök börjar med returlådor

Så ska Martin & Servera bli mer hållbart

Projekt gör matsvinn lönsamt för restauranger

Vinnova har beviljat medel för att lösa transport- och logistikfrågorna.

”Lång lista på spännande innovationer”

Erik Wallin på foodtech-bolaget Gastrofy rapporterar i en gästkrönika från CES i Las Vegas.

Guldregn över de svenska lagen

Kocklandslaget och ytterligare två lag kommer hem med seger i Culinary World Cup.

Stark jobbprognos

Upp 12 procent för hotell- och restaurangbranschen.

Pontus Frithiof rivstartar året i hälsans tecken

Pontus in the air ska bli Arlandas bästa arbetsplats med hjälp av hälsoprofil och inspiratör.

Stillahavsostron testodlas på västkusten

Svampgruvan i Kiruna stängs

Fandado flyttar till city

Nystart för Stockholmskrogen med meny på esperanto.

Ny vd på Circle K

Bagerierna sanerar surdegsbröd

Styckmästarn med ny vd

Tillbaka till Nordic Choice Hotels

Burgerkedja med ny marknadschef

Klassiskt bakverk tas ur sortimenten

Köttfest på Stockholmsrestaurang

Picadeli växer på kontinenten

Ska expandera i södra Sverige

Utvecklar barkoncept

Dole säljer i Sverige och Finland

Populär chokladmjölk återkallas – flaskan kan gå sönder

Se alla Företagens egna nyheter

Sänd till en kollega

0.109